Γιατί πυροβολείτε τη Λεμεσό;

Γιατί πυροβολείτε τη Λεμεσό;

Τα σύνορα μας ήταν και θα είναι στο Μόντε Καπούτο

Ένας ξενοδόχος από Πάφο χτες ακύρωσε την κράτηση ενός ζευγαριού από τη Λεμεσό για την επόμενη βδομάδα, επικαλούμενος την έξαρση κρουσμάτων κορωνοιού στη Λεμεσό.

Εδώ και μέρες λαμβάνω από φίλους σε άλλες επαρχίες χιουμοριστικά (αλλά καταβάθος χαιρέκακα) μηνύματα για την έλλειψη συμμόρφωσης των απείθαρχων Λεμεσιανών και για τα συμπληρωματικά μέτρα που μας ‘γκετοποιούν’. Μέσα σε λίγες μέρες, γίναμε οι αποδιοπομπαίοι τράγοι της νήσου, το σκηνικό της Πανούκλας του Καμυ στο Miami version. 

Γιατί μας πυροβολείτε όμως φίλοι συμπατριώτες; Προς τι τόσος χαβαλές για την αύξηση κρουσμάτων και το μένος με το οποίο μας κουνάτε το δάκτυλο; Ποιος γύρισε να στοχοποιήσει για παράδειγμα την Αραδίππου εκείνες τις μέρες του lockdown που έβγαιναν τα κρούσματα κάθε μέρα και η περιοχή κρατούσε τα πρωτεία; Eίμαστε ή δεν είμαστε ενωμένοι μπροστά στην πανδημία; ‘Η μήπως έχετε την εντύπωση ότι το θέμα δεν σας αφορά εκεί στη μακρινή Λάρνακα ή Λευκωσία; 

Μήπως καταβάθος σκέφτεστε ότι καλά να πάθουμε εμείς εδώ στο wannabe Μονακό των ζάμπλουτων Ρώσων και των πανάκριβων ξενοδοχείων; Γιατί όσο και αν αντιστέκομαι στο νέο conspiracy theory που ακούγεται στη Λεμεσό αυτές τις μέρες, άρχισα ν’ αναρωτιέμαι κι εγώ αν κρύβει τελικά ψήγματα αλήθειας. 

Το conspiracy theory πάει κάπως έτσι: φέτος που ο τουρισμός πάει κατα διαόλου, ας στοχοποιήσουμε τη Λεμεσό για να την πλήξουμε ως πόλο έλξης και να την διαλύσουμε οικονομικά. Τότε που στο peak των κρουσμάτων, η Λεμεσός μετρούσε το χαμηλότερο ποσοστό κρουσμάτων, κανείς δεν ήρθε να μας δώσει ελάφρυνση των μέτρων. Τώρα που το δεύτερο κύμα ήρθε νωρίς, πού ακριβώς αποσκοπεί η εφάρμογη των συμπληρωματικών μέτρων αποκλειστικά στη Λεμεσό και όχι σε όλη την Κύπρο με δεδομένο το λιλιπούτειο μέγεθος του νησιού μας; Καμία αντίρρηση για τα νέα μέτρα αλλά ας κάνουμε και μαζικά τυχαία τέστ στις άλλες επαρχίες για να ξέρουμε καλύτερα τι μας γίνεται. 

Ρόδα είναι και γυρίζει ο κορωνοιός φίλοι συμπατριώτες. Αλλά αν δεν μας θέλετε εσείς μια, δεν πειράζει. Τα σύνορα μας ήταν και θα είναι στο Μόντε Καπούτο. 

Loader