ΗΠΑ: Αύξηση στις δηλητηριάσεις από απορυπαντικά

ΗΠΑ: Αύξηση στις δηλητηριάσεις από απορυπαντικά

Δεν βοήθησαν οι δηλώσεις Τραμπ

Ήταν στις 23 Απριλίου όταν ο Αμερικανός πρόεδρος θα προκαλούσε έμφραγμα σε γιατρούς και άλλους επιστήμονες, όταν δήλωσε πως μια θεραπεία του κορωνοϊού με χορήγηση απολυμαντικών με ενέσεις θα μπορούσε να είναι αποτελεσματική.  

Είναι δύσκολο να καθοριστεί αν και πόσοι ακολούθησαν αυτή την επικίνδυνη ιδέα Τραμπ και κατανάλωσαν τοξικά χημικά. Το περιοδικό Time επιχείρησε να το αποκρυπτογραφήσει αυτό, καταγράφοντας τα στοιχεία για της δηλητηριάσεις στις ΗΠΑ.  

Σύμφωνα με το πιο πρόσφατο ενημερωτικό δελτίο της Αμερικανικής Ένωσης Κέντρων Δηλητηριάσεων, τον Απρίλιο αναφέρθηκαν 3.609 περιστατικά δηλητηριάσεων με απολυμαντικά, από 1.628 που ήταν τον ίδιο μήνα πέρσι.

Σε ό,τι αφορά τις δηλητηριάσεις με χλωρίνη, τον Απρίλιο καταγράφηκαν 5.739 περιστατικά, από 3.242 που ήταν τον ίδιο μήνα το 2019.      

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ακόμη και πριν από τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, τα ατυχήματα με δηλητηριάσεις από χλωρίνη και άλλα απολυμαντικά είχαν αυξηθεί τους τρεις πρώτους μήνες του 2020 και ιδιαίτερα τον Μάρτιο.

Η μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάστηκε τον Απρίλιο, τον μήνα που στα τέλη του ο Τραμπ έκανε τις επίμαχες δηλώσεις του. Τον Μάρτιο του 2020 οι δηλητηριάσεις από απολυμαντικά ήταν αυξημένες κατά 93% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2019, ενώ τον Απρίλιο ήταν 121% πάνω σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2019. Σε ό,τι αφορά τις δηλητηριάσεις από χλωρίνη, τον Μάρτιο ήταν 59% αυξημένες σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι και τον Απρίλιο 77% περισσότερες από ότι τον ίδιο μήνα του 2019.

Πηγή

Loader