Κύπρος: Συνελήφθη ο 47χρονος που πόσταρε το βίντεο με αλεπού

Κύπρος: Συνελήφθη ο 47χρονος που πόσταρε το βίντεο με αλεπού

Εντοπίστηκε από το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Στη σύλληψη ενός προσώπου, ηλικίας 47 χρόνων, προχώρησε χθες η Αστυνομία σχετικά με βίντεο που κυκλοφορούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και καταγγέλθηκε ότι παρουσίαζε βασανισμό αλεπούς. Τα υπό διερεύνηση αδικήματα αφορούν στον Νόμο για την προστασία και ευημερία των ζώων.

 

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε το πρωί της Κυριακής, μετά τον εντοπισμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στο διαδίκτυο, βίντεο στο οποίο πρόσωπο φαινόταν να κρατεί σε αιχμαλωσία μέσα σε μεταλλικό κλουβί, μία αλεπού, που συγκαταλέγεται στα είδη άγριας πανίδας. Εντοπίστηκε επίσης άλλο ένα βίντεο, όπου φαινόταν ένας λαγός, πιθανόν τραυματισμένος, σε κουζίνα σπιτιού, όπου το πρόσωπο που βιντεογραφούσε, φαινόταν να αφήνει κυνηγετικό σκύλο, να περιεργάζεται τον τραυματισμένο λαγό.

 

Με τη συνδρομή του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του 47χρονου προσώπου που ανάρτησε τα δύο βίντεο στο διαδίκτυο και εναντίον του εκδόθηκαν Δικαστικά εντάλματα σύλληψης και έρευνας της κατοικίας του.  

Μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Πέρα Χωρίου Νήσου, μαζί με μέλη της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, εντόπισαν στη συνέχεια τον 47χρονο στην οικία του και προχώρησαν στη σύλληψή του, ενώ σε έρευνα που έγινε στην οικία, εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν από τα μέλη της Αστυνομίας, δύο κινητά τηλέφωνα, για να τύχουν περαιτέρω εξετάσεων.  

Ο 47χρονος τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης, με τον Αστυνομικό Σταθμό Πέρα Χωρίου Νήσου να συνεχίζει τις εξετάσεις.

Η χθεσινή ανακοίνωση από το Κόμμα για τα Ζώα

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου αφού ενημερώθηκε άμεσα από εκατοντάδες αγανακτισμένους πολίτες, είτε μέσω προσωπικών μηνυμάτων, είτε τηλεφωνικώς, οι οποίοι έγιναν μάρτυρες σήμερα Κυριακή 17/5/2020 μίας ανάρτησης δύο βίντεο, στα οποία φαίνεται άτομο να κακοποιεί νεαρή αλεπουδίτσα και ένα λαγό, θέλει να ενημερώσει ότι από την πρώτη στιγμή έχει ενημερωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών – Υπηρεσία Θήρας και η Αστυνομία.

Συμμεριζόμαστε την αγανάκτηση των πολιτών και εκφράζουμε και τη δική μας και την επιθυμία μας όπως και όλων εσάς, για τιμωρία στον ίσως ένοχο αυτόν που βασανίζει με τέτοιο αποτρόπαιο τρόπο τα ζώα και μάλιστα με το θράσος να το βιντεοσκοπεί και να το κοινοποιεί στα ΜΜΕ.

Τέτοιες πράξεις δεν γίνονται και δεν θα γίνονται αποδεκτές από κανέναν και για κανένα λόγο εφόσον είναι αδικαιολόγητες και μόνο ντροπή και αίσχος μας προκαλούν.

Αναμένουμε τις εξελίξεις και για ότι άλλο υπάρχει στην συνέχεια θα σας κρατούμε ενήμερους.

Εσείς συνεχίστε να καταγγέλλετε τέτοιες συμπεριφορές και κακουργήματα και να απαιτείτε και να απαιτούμε τη δικαιοσύνη και την επιβολή της παραδειγματικής τιμωρίας των θυτών για αποτροπή άλλων τέτοιων συμπεριφορών και δράσεων.

ΚΥΠΕ

Loader