Πέτρα του Ρωμιού: Φυτεύουν δέντρα και απαγορεύουν τα αυτοκίνητα

Πέτρα του Ρωμιού: Φυτεύουν δέντρα και απαγορεύουν τα αυτοκίνητα

Στον λόφο που ισοπεδώθηκε πρόσφατα για τελετή γάμου

Στο παρα τσάκ απετράπη πρόσφατα η πραγματοποίηση γάμου στον κατεστραμμένο λοφίσκο κοντά την Πέτρα του Ρωμιού. Το εξωφρενικό περιστατικό συνέβη μετά την ακόμη πιο εξωφρενική και παράνομη ισοπέδωση του λοφίσκου από μπουλντόζα τον περασμένο Σεπτέμβριο, από επιχειρηματία οργάνωσης γάμων.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών, έχει εντοπιστεί το άτομο που οργάνωσε την τελετή και καταγγέλθηκε. Διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για το ίδιο άτομο που έκανε την ισοπέδωση.

Τις τελευταίες ημέρες ωστόσο πολιτισμική ελπίδα έχει αρχίσει να αχνοφαίνεται αφού στο μέρος έχει αρχίσει να γίνεται δεντροφύτευση και αποκοπή της πρόσβασης σε οχήματα από το Τμήμα Δασών. 

H Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών σε ανακοίνωση της χαιρετίζει την έναρξη των εργασιών για αποκατάσταση της ζημίας που έγινε λόγω παράνομων παρεμβάσεων στην ευαίσθητη αυτή περιοχή, ενώ παράλληλα τονίζει πως, «είναι φανερό ότι όλα όσα έγιναν ήταν προσχεδιασμένα με απώτερο σκοπό να αρχίσουν δειλά -δειλά οι παρεμβάσεις στην περιοχή, με σκοπό το κέρδος». 

Όπως συνεχίζει η ανακοίνωση «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το κακό άρχισε με τις συναυλίες στο πλαίσιο των εορτασμών της πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Υπήρξε η αφορμή που κάποιοι  επικαλούνται πλέον για να ζητούν κατά διαστήματα την άδεια για παρόμοιες εκδηλώσεις. Η δενδροφύτευση και η αποκοπή της πρόσβασης σε οχήματα που έγιναν τις τελευταίες μέρες από το Τμήμα Δανών κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το Τμήμα Δασών που επιβλέπει την περιοχή δεν θα επιτρέψει να επαναληφθούν παρόμοιες παρεμβάσεις». 

Η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων κλείνει την ανακοίνωση της τονίζοντας πως «η Πέτρα του Ρωμιού είναι ένας χώρος με τεράστια επισκεψιμότητα και δεν χρειάζεται ούτε κράχτες ούτε άλλες εκδηλώσεις».

Loader