Οι Νέοι Βιωματικοί Πρόσφυγες διοργανώνουν μονοήμερη στην Κερύνεια

Οι Νέοι Βιωματικοί Πρόσφυγες διοργανώνουν μονοήμερη στην Κερύνεια

Οι Νέοι Βιωματικοί Πρόσφυγες διοργανώνουν μονοήμερη στην Κερύνεια
Στόχος οι μεταπολεμικές κυρίως γενιές να αποκτήσουν βιώματα από την πόλη

Με την ευκαιρία της λειτουργίας στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου μέσα στην πόλη της Κερύνειας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, η Πρωτοβουλία Νέοι Βιωματικοί Πρόσφυγες διοργανώνουν και πάλι εκτάκτως μια “διαφορετική” ιστορικη και "βιωματική" περιδιάβαση στην πόλη.

Η εκλησσιαστικη λειτουργία θα αρχίσει στις 10πμ.

Στις 11 περίπου -ανεξάρτητα αν τελειώσει η λειτουργία ή οχι- θα ξεκινήσει η περιδιάβαση απο τον περίβολο της Εκκλησίας. Μια πολύ διαφορετική περιδιαβαση στα κυρια ορόσημα της Κερυνειας στις δυο ενορίες της Κερυνειας(Πανω και Κάτω Κερυνεια) στα σοκκάκια των παλιών γειτονιών, τα κρυμμένα εκκλησάκια, τα σχολεία, τη Μητρόπολη, τους ρωμαικούς σπηλιους, και βέβαια στο ιστορικό και θρυλικό Λιμανάκι.

Bίντεο από την προηγούμενη περιδιάβαση:

Νέοι και παλιοί Κερυνειώτες καθώς και όλοι θα σμίξουν και θα περπατήσουν χαλαρά με σταθμούς για λίγη ξεκούραση. Θα ειπωθούν “ανέκδοτες ιστορίες” και θα αναβιωθούν εικόνες που έχουν σχέση με τη ζωή στην Κερύνεια πρίν το 1974 . Η διαδρομή - περίπατος δεν θα είναι μεγάλη. Άλλωστε οι αποστάσεις στην Κερύνεια δεν είναι μεγάλες. Μετα το γεύμα θα εχει και μια επίσκεψη έκπληξη. Στις 6:00 το απόγευμα το αργοτερο πίσω στη Λευκωσία.

Εχει διευθετηθει λεωφορείο και όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή πρέπει να βρίσκονται στον χώρο του Παλιού Νοσοκομείου Λευκωσίας στις 8:15 το πρωι.

Το κόστος του λεωφορείου ειναι δέκα ευρώ.

Για δηλώσεις συμμετοχής πατηστε το κουμπάκι εδώ και στειλτε μήνυμα στο messenger του Facebook στον Άδωνι Κωνσταντινίδη (Adonis Constantinides) ή με sms ή τελεφώνημα στο τηλ. 99686791 το συντομόετρο δυνατό και όχι αργότερα από την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου. Σημειώνεται οτι λογω της έκτακτης φύσης αυτής της περιδιάβασης, οι θέσεις θα ειναι περιορισμένες για ενα μόνο λεωφορείο.

Loader