Νέο είδος αράχνης στα βουνά της Κερύνειας

Νέο είδος αράχνης στα βουνά της Κερύνειας

Νέο είδος αράχνης στα βουνά της Κερύνειας
Ψευδοαράχνη

Σε ένα νέο είδος αράχνης που ανακαλύφθηκε στα βουνά της Κερύνειας αναφέρθηκε σε πρόσφατο δημοσίευμα της η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Halkin Sesi.

Η ψευδοαράχνη εντοπίστηκε σε δασικές και θαμνώδεις περιοχές από ομάδα ερευνητών που προέρχονται από ψευδοπανεπιστήμια και το Wildlife Research Institute, στο πλαίσιο προγράμματος καταγραφής της πανίδας σε ολόκληρη την οροσειρά του Πενταδαχτύλου.

Σύμφωνα με τον κύριο Salih Gucel, τον ψευδοπροσεφόρ που ηγείται του πρότζεκτ, η εν λόγω αράχνη «δραστηριοποιείται» μόνο στο νησί της Κύπρου. Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν μπορείς να τη βρεις. Στα βουνά όμως του Πενταδαχτύλου εντοπίζεται σε αφθονία! Ίση σε μέγεθος με το δάχτυλο ενός ανθρώπινου χεριού, δεν είναι δηλητηριώδης, μας καθησυχάζει ο ψευδοπροσεφόρ. Για να καθηλώσει ωστόσο το θήραμά της, χρησιμοποιεί το δηλητηριάκι της.

Λόγω της πολιτικής κατάστασης δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αν εντοπίζεται και στο Τρόοδος, δήλωσε ο Gucel, θα ρωτήσουμε όμως τους συναδέλφους μας στον νότο, είπε.

Σύμφωνα πάντως με το ψευδορεπορτάζ, παρόλο που η νέα αράχνη έχει εντοπιστεί μόνο στην Κύπρο, πιστεύεται πως ανήκει σ' ένα ευρύτερο (ασχημούλικο θα λέγαμε) μεσογειακό είδος, το οποίο ξεχωρίζει για το χαρακτηριστικό ... «σκατί» του χρώμα, τα έξι του μάτια και τα γεμάτα ... μαύρες τρίχες πόδια.

Κάποιος (αληθινός) επιστήμονας ας τανίσει των πλασμάτων ολάν, να μάθουμε αν υπάρχει και στο Τρόοδος!

Loader