Airbnb γίνονται οι πύργοι που κτίζονται στη Λεμεσό

Airbnb γίνονται οι πύργοι που κτίζονται στη Λεμεσό

Airbnb γίνονται οι πύργοι που κτίζονται στη Λεμεσό
Ενοχλημένοι οι ξενοδόχοι

Προσωρινοί επισκέπτες και τουρίστες έχουν αρχίσει να 'καταλαμβάνουν' τους δεκάδες πύργους που ανεγείρονται στην παραλιακή Λεμεσό, αφού οι κατασκευαστικές εταιρίες προσφέρουν μέσω των σάιτ τους τη δυνατότητα προκράτησης ενός διαμερίσματος για ενοικίαση τύπου Airbnb.

Μιλώντας στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων Χάρης Λοϊζίδης ανέφερε ότι οι επιχειρηματίες «δεσμεύουν» πληθώρα διαμερισμάτων εκ των προτέρων από τους κατασκευαστές.

«Υπάρχουν κάποιοι πύργοι που είναι ήδη σε λειτουργία και οι οποίοι παρουσιάζονται μέσα σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες ως καλοκαιρινά “resorts”. Έτσι, οι επισκέπτες μπορούν να κλείσουν ένα διαμέρισμα για μια περίοδο 4-5 ημερών προκειμένου να διανυκτερεύσoυν στις διακοπές τους. Ακόμα και οι ίδιοι οι κατασκευαστές υπόσχονται στους πελάτες που θα αγοράσουν τα διαμερίσματα ότι θα έχουν την δυνατότητα της συγκεκριμένης εκμετάλλευσης προκειμένου να κερδίσουν χρήματα, την ώρα που για να δημιουργήσει κανείς ένα ξενοδοχείο απαιτείται να φτιάξει κοινόχρηστους χώρους, λόμπι, εστιατόρια και κουζίνες με συγκεκριμένα τετραγωνικά μέτρα. Σε αυτές τις περιπτώσεις χτίζεται μια πολυκατοικία, βαφτίζεται μέσα σε μια νύχτα ως “resort” και μπαίνει στον ανταγωνισμό. Για εμάς αυτό είναι πιο σοβαρό απ’ ό,τι κάποιος να έχει ένα διαμέρισμα και να το διαθέτει στην αγορά», τόνισε.

Πρόσθεσε δε ότι πρόκειται για μια πολύ συντεταγμένη οικονομική δραστηριότητα, πλην του γεγονότος ότι οι επιχειρηματίες της αρνούνται να πληρώσουν φόρους.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2476&v=SokwQyfZKa4

Loader