Οι γυναίκες στην Κύπρο δεν είναι #metoο*

Οι γυναίκες στην Κύπρο δεν είναι #metoο*

Οι γυναίκες στην Κύπρο δεν είναι #metoο*
Λαφαζαnews. Γιατί τα σκέτα news είναι boring

Φωτογραφία από Pexels.com

Πρόταση για την κατάργηση κάθε δημόσιας εκδήλωσης που να συσχετίζεται ή να παραπέμπει στη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, κατέθεσε η κυπριακή βουλή.

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό μας συντάκτη, ο οποίος ήταν παρών στην έκτακτη συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών, η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα μετά από σχετική μελέτη που έχει εκπονηθεί από τη Στατιστική Υπηρεσία και που είδες το φως της δημοσιότητας χθες.

Η μελέτη, που βασίστηκε σε δείγμα τριών χιλιάδων Κυπρίων γυναικών, προερχομένων τόσο από αστικές περιοχές όσο και από την ύπαιθρο, καταδεικνύει πως η ισότητα των φύλων στο νησί έχει πια αποκατασταθεί πλήρως και πως περιστατικά τύπου #metoo δεν σημειώνονται σχεδόν ποτέ, αφού οι ντόπιοι άρρενες συμπεριφέρονται αψεγάδιαστα, πολιτισμένα, ανθρώπινα και με πολύ σεβασμό απέναντι στις τυχερές και παραδειγματικά δυναμικές γυναίκες του τόπου.

Συγκεκριμένα, 98 τοις εκατό των ερωτηθέντων γυναικών δηλώνουν πως δεν έχουν βιώσει ποτέ στη χώρα μας περιστατικό με το χασταγκ μι τοο, ούτε στην επαγγελματική τους ζωή, ούτε στην προσωπική, ούτε σε δημόσιο, ούτε και σε ιδιωτικό χώρο, πουθενά και για κανένα λόγο ρε παιδί μου.

Η ενδοοικογενειακή βία βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα

Η ενδοοικογενειακή βία βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά (συγκριτικά με την υπόλοιπη) Ευρώπη επίπεδα, οι γυναίκες μας δεν πέφτουν ποτέ (μα ποτέ όμως) θύματα σωματικής, ψυχολογικής ή οποιασδήποτε άλλης μορφής βίας και κακοποίησης και η μισθολογική απόκλιση μεταξύ ανδρών και γυναικών έχει πια εξανεμιστεί πλήρως.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εστίαση της μελέτης στο επαγγελματικό περιβάλλον της νήσου, όπου οι γυναίκες φέρονται να κατέχουν πια διευθυντικές θέσεις σε όλους ανεξαιρέτως τους εργασιακούς τομείς, μια κοινωνική συνθήκη που αντικατοπτρίζεται άλλωστε πλήρως τόσο στα δημόσια αξιώματα όσο στην ευρύτερη πολιτική ζωή του τόπου, όπου το γυναίκειο φύλο διαδραματίζει πια πρωταγωνιστικό ρόλο.

Εξάλλου, πρόθεση της Επιτροπής Θεσμών, μεταδίδει ο κοινοβουλευτικός ο συντάκτης της AVANT GARDE, είναι όπως τεθούν άμεσα προς ψηφοφορία δύο ακόμα νομικές τροπολογίες, με σκοπό πολιτεία και κοινωνία να συμβαδίσουν ακόμη περισσότερο.

Ειδικότερα, η πρόσφατη απόφαση της Γαλλίας να καταργηθούν στα επίσημα έγγραφα οι λέξεις «μητέρα - πατέρας» και να αντικατασταθούν από το «Γονεάς 1 - Γονέας 2», ώστε να αντιμετωπιστούν οι διακρίσεις που βίωναν οι άλλες μορφές οικογένειας, πρόκειται σύντομα να εφαρμοστεί και στην Κύπρο. Σύμφωνα με αποκλειστικά ίνφο της AVANT GARDE, είναι απλώς θέμα πολύ λίγου χρόνου και θα ρυθμιστεί κι αυτό.

Την άλλη τροπολογία που θα ψηφίσουμε σύντομα την εμπνευστήκαμε από την πολιτεία της Νέας Υόρκης, δήλωσε στον συντάκτη μας ο βουλευτής, γνωστός ακτιβιστής για τα δικαιώματα των γυναικών, Ζαχαρίας Κουλίας. Σύμφωνα με τον κύριο Κουλία, σύντομα πρόκειται να αποκατασταθεί και το δικαίωμα στο δημόσιο τόπλες, στο πρότυπο της πρόσφατης νομοθέτησης που έλαβε χώρα στην αμερικανική μητρόπολη.


To παραπάνω αποτελεί προϊόν φαντασίας και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.


Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, η Digital Tree μοιράζει δώρα αξίας 2,500 ευρώ. Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου ΕΔΩ και κέρδισε

Loader