Ως μια μικρή αναβολή αντιλαμβάνονται όσοι ξέρουν καλά τον Τσάμπι Αλόνσο, την απόφασή του να μην ασχοληθεί αυτή τη στιγμή με τη Λίβερπουλ και να συνεχίσει στον πάγκο της Μπάγερ Λεβερκούζεν. «Θέλει να μάθει περισσότερα πράγματα για να είναι απόλυτα έτοιμος στο μέλλον όταν πάει εκεί»!
Ο Ισπανός προπονητής επέλεξε να παραμείνει στο Λεβερκούζεν και την επόμενη σεζόν, επενδύοντας ακόμα περισσότερο στα βήματα προόδου που κάνει με τις «ασπιρίνες».
Η ομάδα ετοιμάζεται να πανηγυρίσει την κατάκτηση της Bundesliga, βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας, αλλά και στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.
Αυτή τη στιγμή, σκέφτηκε, πως το ιδανικό για εκείνον θα ήταν να συνεχίσει ν’ ανεβαίνει τα σκαλιά σταδιακά και να μην κάνει τόσο απότομα, μετά τη φετινή επιτυχία, το άλμα στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό επίπεδο.
«Αργά ή γρήγορα θα βρεθεί στη Λίβερπουλ. Είναι μια μικρή αναβολή αυτό που συνέβη, διότι θέλει όταν βρεθεί εκεί, να είναι απόλυτα έτοιμος για τις προκλήσεις που θα εμφανιστούν μπροστά του» σχολίασε ο έγκριτος και δημοφιλής ρεπόρτερ, Γκιγιόμ Μπαλάγκ, για τον κόουτς της Μπάγερ.