Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Θετική ανταπόκριση στο αίτημα ξενοδόχων Μεσσηνίας – Μαντά για κουπόνια τουρισμού

Θετικά φαίνεται να εξελίσσεται το αίτημα εκπροσώπων του ξενοδοχειακού κλάδου της Μεσσηνίας και του βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά για ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού στην οικονομία.

Μετά από εισήγηση του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, το υπουργείο Οικονομικών καταθέτει προς διαβούλευση και ψήφιση νέα διάταξη, βάσει της οποίας θεσμοθετούνται κουπόνια (voucher) για εσωτερικό τουρισμό. Τα κουπόνια αυτά είναι ύψους έως 300 ευρώ ανά εργαζόμενο, αφορούν όσους εργάζονται σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και προβλέπεται να δίνονται υπό τη μορφή μπόνους. Ταυτόχρονα βάσει της ρύθμισης, οι επιχειρήσεις θα είναι σε θέση να απολαμβάνουν την αντίστοιχη φορο-απαλλαγή για το ποσό που διαθέτουν με αυτόν τον τρόπο, έχοντας έτσι ένα επιπλέον εργαλείο επιβράβευσης των εργαζομένων τους και στηρίζοντας παράλληλα την ελληνική οικονομία σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Η πρόταση για θεσμοθέτηση κουπονιών εσωτερικού τουρισμού στον ιδιωτικό τομέα είχε αρχικά κατατεθεί από εκπροσώπους του ξενοδοχειακού κλάδου της Μεσσηνίας, στο πλαίσιο σχετικής δημόσιας συζήτησης που διοργάνωσε ο κ. Μαντάς την περίοδο της πρόσφατης καραντίνας και η οποία είχε μεταδοθεί ζωντανά μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. Σε συνέχεια της ανοικτής αυτής συζήτησης, ο κ. Μαντάς κατέθεσε Ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου προς τον υπουργό Τουρισμού, στην οποία ζητήθηκε η θεσμοθέτηση των voucher κοινωνικού τουρισμού για τον ιδιωτικό τομέα, ως μία έμμεση, αλλά αποτελεσματική λύση για τη στήριξη των ελληνικών ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, φαίνεται ότι το εν λόγω αίτημα θα τύχει θετικής ανταπόκρισης από την κυβέρνηση, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο μια πολύτιμη βοήθεια στις δοκιμαζόμενες ελληνικές επιχειρήσεις, κυρίως του τουρισμού και της εστίασης, που πλήττονται ιδιαίτερα το φετινό καλοκαίρι.