Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Ο παράς κι ο φουκαράς

Η Αγία Σοφία τζάμι; γιατί όχι; Αξίζει πολλά λεφτά και οι κυβερνώντες γειτόνοι θα το εκμεταλλευτούν, να την ανταλλάξουν με τίποτα δισεκατομμύρια από την Ευρώπη, τίποτε κονδύλια από την Αμερική, αεροπλάνα, πλοία, πετρέλαια στη Λιβύη….

Εντάξει με τον Τούρκο πολίτη που υποφέρει από αυτο το καθεστώς, δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε, μπορώ να πω ότι τον συμπονούμε κιόλας για αυτά που περνά, ούτε με τον Τούρκο εργάτη..

Όμως αναρωτήθηκες ποτέ πού κατασκευάστηκε το υπέροχο «γαλλικό» η «γιαπωνέζικο» αυτοκίνητο, που χαρούμενος πήγες με κόπο και βάσανα και αγόρασες; Τα λάστιχα του αυτοκινήτου σου που άλλαξες σε καλή τιμή; Το πλυντήριο και το ψυγείο στο σπίτι σου; Τους διακόπτες και τις πρίζες που σου έβαλε ο ηλεκτρολόγος; Την αντλία που έβαλες στο πηγάδι για να βγάλεις νερό; Τα φουντούκια που τρως για να δυναμώσεις, μαζί με άλλα αποξηραμένα φρούτα; Αυτά και άλλα πολλά, είναι όλα Τουρκικά..

Αποφάσισε αν θα δυναμώνεις την οικονομία της γείτονος για να επιβουλεύεται τα νησιά μας, και τις θάλασσές μας. Που συνεχίζει να κατέχει τη μισή Κύπρο και που δεν τολμάς ούτε μία τρύπα να κάνεις για πετρέλαιο, αν δεν πάρει μερτικό ο μουσουλμάνος γείτονας … Αυτός που σου στέλνει σωρηδόν όλους τους λαθρομετανάστες στα νησιά και στον Έβρο.. Οι ανατολίτες την ξέρουν καλά την παροιμία.

Η φτήνια τρώει τον παρά, και έτσι μαζέψανε όλο το χρήμα της Ευρώπης, πουλώντας όντως σε φθηνές τιμές… Δεν μιλάω για εμπάργκο και για μποϋκοτάζ γιατί εκει έχεις αλλα προβλήματα .Μιλώ για μια συνειδητοποίηση του πολίτη, να μην το σπρώχνουν το κομπόδεμα τους χωρίς προβληματισμό για το πού πάει! Και το ξέρετε καλά αυτό που σήμερα πονάει πιο πολύ από τα βόλια, είναι ο παράς..

Άμα σε ενοχλεί σε εξοργίζει κάτι, μην το πληρώνεις κιόλας από πάνω για να σου το προκαλεί ….

Θόδωρος Γαλανόπουλος