Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Πάτρα: Θρήνος για τους νεκρούς του αεροσκάφους! «Τώρα μπορείς να πετάς όσο θέλεις»

Οι δυο αδικοχαμένοι άντρες είναι οι Τάσος Σταματακης και Δημοσθένης Σεραφειμίδης. Ο ένας εκ των δύο επιβαινόντων βρέθηκε εκτός της ατράκτου του αεροσκάφους, καταπλακώθηκε και σκοτώθηκε. Ο δεύτερος  λίγα λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, όπου είχε μεταφερθεί πολύ σοβαρά τραυματισμένος. Στο σημείο αναμένονται εμπειρογνώμονες με στρατιωτικό ελικόπτερο. 

Τα συγκινητικά «αντίο»

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας έκανε μια ανάρτηση στο διαδίκτυο και συγκίνησε με το τελευταίο «αντίο» στο φίλο του και επιχειρηματία Δήμο Σεραφειμίδη. 

Συγκινητικό και το σημείωμα του Προϊσταμένου ΟΣΕ Πάτρας Χρήστου Οικονόμου, για τον φίλο και δάσκαλό του Τάσο Σταματάκη.

Μάλιστα δημοσίευσε αυτή τη φωτογραφία και έγραψε: «Δεν έχω λόγια… Ένας υπέροχος άνθρωπος ένας σοβαρός οικογενειάρχης ένας επαγγελματίας πιλότος ένας εκπαιδευτής έμπειρος μάχιμος ένας εξαιρετικός τύπος.. Ένας που μας έλεγε «δεν την έπαθα από τα φάντομ θα την πάθω από το καρυδοτσουφλο;» Τι να πω… Ένας απίστευτος άνθρωπος…. Ένας διδάκτορας αεροπόρος που με έμαθε να πιλοταρω ένας δάσκαλος που με δίδαξε να πεταω.. R.I.P. PILOT… MY PILOT… My CAPTAIN «.

«Απίστευτο!
Ήσουν πάντα για τα ψηλά!
Καλό ταξίδι φίλε…», έγραψε ο Ηλίας Γκοτσόπουλος

Εικόνες από το σημείο που συνετρίβη το αεροπλάνο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των δύο επιβαινόντων του μονοκινητήριου αεροσκάφους ήταν απόστρατος της Πολεμικής αεροπορίας. Οι δύο νεκροί είναι ηλικίας 50 και 55 ετών.

Αυτοψία στο σημείο της τραγωδίας

Όλα δείχνουν μηχανική βλάβη

Όπως μετέδωσε ο Alpha όλα οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο πιλότος κλήθηκε να αντιμετωπίσει μηχανική βλάβη που του παρουσιάστηκε. Επιχείρησε αναγκαστική προσγείωση αλλά δεν τα κατάφερε.

Όλα είχαν ξεκινήσει λίγο νωρίτερα όταν δύο μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Piper (PA 28) άρχισαν να εκτελούν το δρομολόγιο Κωπαΐδα – Μεσολόγγι – Κωπαΐδα. Πάνω από το Ευπάλιο, παρουσιάστηκε πρόβλημα στο δεύτερο.

Στο σημείο κατέφθασαν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας οι οποίες εντόπισαν τον ένα από τους δύο επιβαίνοντες νεκρό, ενώ ο άλλος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου. Δυστυχώς όμως λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από tempo24, newsit.gr