Τρίτη
16
Απρίλιος
TOP

Μεγάλη συγκέντρωση και μήνυμα νίκης από την Γιώτα Γεωργακοπούλου στην Οιχαλία

«Εμείς είμαστε νικητές» τόνισε η υποψήφια δήμαρχος Οιχαλίας Γιώτα Γεωργακοπούλου. Μιλώντας στην κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση παρουσία πλήθους κόσμου στο Μελιγαλά, η κα Γεωργακοπούλου έστειλε μήνυμα νίκης και παρουσίασε τις θέσεις του συνδυασμού της για την επόμενη ημέρα του Δήμου.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΓΙΩΤΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Αγαπητοί Συνδημότισσες και Συνδημότες,

Φίλες και Φίλοι,

Σας καλωσορίζω στη ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ στο δήμο Οιχαλίας. Και την γυρνάμε απόψε εδώ ΜΑΖΙ!

Και την γυρίζετε εσείς αυτή τη σελίδα, με τη δική σας συμμετοχή. Και η συμμετοχή σας είναι αυτή που δείχνει τη νίκη μας, τη δική σας νίκη στις εκλογές της Κυριακής.

Ξεκινήσαμε πριν από λίγα χρόνια και δεν σταματήσαμε, παλέψαμε μέρα με την ημέρα. Και συνεχίζουμε σε αυτό το δρόμο της αυτοδιοίκησης και του αγώνα.

Γιατί εμείς είμαστε από εδώ, μένουμε εδώ και θέλουμε έναν καλύτερο τόπο, σε αυτό τον ευλογημένο δήμο. Θέλουμε εδώ να ζήσουν και να μεγαλώσουν και τα παιδιά μας. Να μεγαλώσουν με ευκαιρίες που πρέπει να τις έχουν.

Αναρωτηθείτε εσείς ως γονείς, αναρωτηθείτε και εσείς οι νέοι… Αξίζει αυτή η εικόνα που έχει σήμερα ο δήμος μας; Ποιος άραγε είναι ο δήμος Οιχαλίας;.. Και ποιος θέλουμε να είναι;

Εγώ από αυτά θα ξεκινήσω τα βασικά και αυτονόητα. Γιατί στον τόπο μας λείπουν τα αυτονόητα.

Άλλοι υπόσχονται… λαγούς με πετραχήλια και άλλοι έρχονται ως… σωτήρες, ανακαλύπτοντας το δήμο Οιχαλίας.

Ο κόσμος όμως γνωρίζει καλά. Το τι επιδιώξεις έχει ο καθένας από εμάς.

Και εμένα η βασική μου επιδίωξη, είναι να αλλάξει σελίδα ο δήμος μας. Να πάμε μπροστά. Και για να πάμε μπροστά πρέπει να λυθούν και να αντιμετωπιστούν τα αυτονόητα.

Τι είναι αυτονόητο;

Να είναι καθαρός ο δήμος μας. Δεν μας αξίζουν εικόνες με… βουνά από σκουπίδια, με κάδους αμάζευτους. Αυτό με εμάς, τελεία και παύλα, αλλάζει. Τέρμα τα… παιχνίδια και τα κάθε είδους κολλήματα. Ο πολίτης θέλει μια καθαρή καθημερινότητα, θέλει μια καθημερινότητα που να την αναπνέει. Και εμείς ως δημοτική αρχή, αυτό το καταστούμε σαφές. Ο δήμος μας να γίνει πρότυπος και υπόδειγμα. Με κίνητρα ανακύκλωσης με εφαρμογή προγραμμάτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Αυτονόητο είναι το οδικό μας δίκτυο. Θέλουμε πολίτες ίσης ευκαιρίας. Δεν μπορεί ο κάτοικος στα χωριά να νιώθει απομονωμένος, δεν μπορεί σε δρόμους που δεν έχουν μέχρι σήμερα επισκευαστεί ή βελτιωθεί να στεκόμαστε παρατηρητές. Θα γίνουν αυτά που πρέπει και επιβάλλεται για να είμαστε πιο κοντά. Και αυτά τα διεκδικούμε και δεν θα απαιτήσουμε τίποτε λιγότερο.

Αυτονόητο ο φωτισμός. Να κάνουμε το δήμο μας πιο φωτεινό . Στεκόμαστε στις καλές πρακτικές άλλων δήμων και στοχεύουμε να αναβαθμίσουμε το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, εξοικονομώντας χρήματα και ενέργεια. Φως παντού σε κάθε γωνιά, σε κάθε χωριό. Ένας δήμος πιο φωτεινός είναι ένας δήμος πιο ασφαλής. Αυτό είναι μεγάλο σχέδιο και θα παλέψουμε να το φέρουμε εις πέρας.

Αυτονόητο είναι να έχουν οι αγρότες μας πρόσβαση στα κτήματά τους. Μέλημά μας οι ανοιχτοί και προσβάσιμοι αγροτικοί δρόμοι και προς τα εκεί θα κινηθούμε δυναμικά και αποφασιστικά.

Αυτονόητο για εμάς είναι τα έργα. Και στόχος είναι αυτά που θα προστατεύουν το δήμο μας και θα δίνουν ανάπτυξη. Μέλημά μας η δημιουργία μιας ομάδας, που θα έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία και στόχο τη μελετητική ετοιμότητα και την αξιοποίηση των πόρων που δικαιούμαστε από κάθε πρόγραμμα. Δεν πρόκειται να αφήσουμε ούτε ένα ευρώ να πάει χαμένο.

Δέσμευση για εμάς. Να αλλάξουμε άμεσα την εικόνα του δήμου μας. Από την πρώτη κιόλας μέρα.

Δημιουργούμε ομάδες στελεχών, που θα είναι υπεύθυνες σε κάθε δημοτική ενότητα για τα καθημερινά προβλήματα. Σε αυτές πρόκειται να συμμετέχουν πέραν των δημοτικών μας συμβούλων και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, με τα αιτήματα να καταγράφονται και ηλεκτρονικά. Δεν θα λειτουργούμε ο καθένας μόνος του, αλλά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Δίνουμε βήμα στους δημότες και καθιερώνουμε την ώρα του δημότη. Και στοχεύουμε  οι συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων θ να γίνονται και στις άλλες Δημοτικές Ενότητες. Εμείς πάμε το δήμο και το Συμβούλιο κοντά στους πολίτες και φέρνουμε τους πολίτες ΕΝΕΡΓΟΥΣ δίπλα στο δήμο.

Καταγράφουμε όλους τους συλλόγους του δήμου μας, σε ένα κοινωνικό και πολιτιστικό μητρώο και τους ενεργοποιούμε με σχέδιο και τις δικές τους προτάσεις, κάνοντάς τους μέτοχους στο νέο δήμο Οιχαλίας.  Πρέπει να το νιώθουμε όλοι, πως η ελπίδα του τόπου μας είναι οι άνθρωποί του.

Εμείς ξέρουμε πώς να δώσουμε ΔΥΝΑΜΗ στις δυνατότητες του τόπου μας. Από την πρώτη μας ημέρα στο δήμο, πρόκειται να ενισχύσουμε το προφίλ του. Δεν μπορεί να αφήνουμε αναξιοποίητο όλον αυτόν φυσικό, πολιτιστικό και αρχαιολογικό πλούτο που έχουμε.  Με συγκεκριμένο τρόπο βάζουμε μπροστά το σχέδιο μας. Με στοχευμένες ενέργειες, καταγράφουμε τις ομορφιές του δήμου μας και τις προβάλλουμε.

Καταρτίζουμε στελέχη και εκπαιδεύουμε τον κόσμο μας. Ερχόμαστε σε επαφή με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε γραφείο αγροτικής ανάπτυξης και υποστήριξης. Εδώ θα υπάρχει λύση στα προβλήματα του αγρότη.  Έτσι από… πρώτο χέρι θα δίνονται συμβουλές στους, τεχνογνωσία, ενημέρωση για όλα, από πρακτικές μέχρι και άλλα θέματα.

Ζητώ την στήριξή σας και δεσμεύτηκα για λίγα πράγματα που μπορούν να γίνουν από την πρώτη κιόλας ημέρα και να αλλάξουμε την εικόνα του δήμου μας.

Εμείς που αποτελούμε την εγγύηση της συναίνεσης, ενώνουμε το ΔΗΜΟ ΟΙΧΑΛΙΑΣ, γιατί ο κόσμος κουράστηκε να μας βλέπει… χωρισμένους.

Έχουμε μία επιδίωξη. Να απαντήσουμε στα προβλήματα του τόπου.  Να δώσουμε λύσεις.  Και αυτό, το έχουμε όλοι αποφασίσει από την στιγμή που ξεκίνησε αυτή η αυτοδιοικητική προσπάθεια. Να δώσουμε μια ΝΕΑ ΠΝΟΗ στο δήμο μας.

Έχουμε όλοι ένα χρέος κι αυτό το χρέος μας είναι η συμμετοχή. Αυτό το χρέος μας είναι η επιλογή.

Οφείλουμε να συμμετέχουμε σε αυτές τις εκλογές γιατί θέλουμε ο τόπος μας να κάνει βήματα μπροστά. Και οφείλουμε να επιλέξουμε σε αυτές τις εκλογές τα πρόσωπα εκείνα που μπορούν να συνεχίσουν μια πορεία ευθύνης και προοπτικής, μια πορεία ευκαιριών και δυνατοτήτων.

Έτσι, σας καλώ να πούμε όχι στην στασιμότητα  ή σε επιλογές που θα μας γυρίσουν πίσω.

Για εμάς, είναι επιλογή μας να είμαστε σε αυτόν τον τόπο τον ευλογημένο με τα τόσα μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και είναι η επιλογή μας είναι εκείνη ,που καθορίζει το μέλλον του.

Είναι επιλογή μας αλλά και ευθύνη.

Είναι επιλογή μας να ξέρουμε σε ποιον και γιατί, αξίζει να δώσουμε την ευκαιρία για το δικό μας μέλλον και το μέλλον των παιδιών μας.

Στο δήμο Οιχαλίας αξίζει το καλύτερο και μαζί με τον συνδυασμό μας τη «Δημοτική Ένωση Οιχαλίας» σας καλώ να το αποκτήσουμε!

Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου.