Σούπερ Μάρκετ: 10 λάθη στα ψώνια που μας κοστίζουν πολλά χρήματα

0
584
Ακολουθήστε μας στα social media

Σούπερ Μάρκετ: 10 λάθη στα ψώνια που μας κοστίζουν πολλά χρήματα

Λάθη στο σούπερ μάρκετ: Τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ αποτελεί μία διαδικασία, η οποία γίνεται σε εβδομαδιαία βάση. Οι περισσότερες νοικοκυρές κάνουν λάθη στις αγορές τους στο σούπερ μάρκετ, χωρίς να το καταλαβαίνουν. Μπορεί να το κάνουν ακόμη και χωρίς τη θέλησή τους. Όμως, αυτό έχει δυσάρεστα αποτελέσματα για την οικονομία του σπιτιού. Αναλυτικότερα, όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε:

Λάθη στο σούπερ μάρκετ: Ακολουθούν δέκα λάθη, τα οποία σας κοστίζουν σε χρήματα

– Είστε σνομπ με τις μάρκες. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πως πολλά προϊόντα που ανήκουν σε διαφορετικές μάρκες φτιάχνονται στο ίδιο εργοστάσιο με την ίδια παραγωγή και το μόνο που διαφέρει είναι οι ετικέτες. Αξίζει πάντα να δοκιμάσετε τα προϊόντα του ίδιου του καταστήματος.

Λάθη στο σούπερ μάρκετ: Κι άλλα λάθη, τα οποία σας κοστίζουν σε χρήματα

– Μην απορρίπτετε τα κατεψυγμένα. Οι έρευνες έχουν δείξει πως τα κατεψυγμένα προϊόντα είναι το ίδιο υγιεινά με τα φρέσκα, κάποιες φορές και καλύτερα. Και φυσικά τα κατεψυγμένα κοστίζουν πολύ λιγότερο από τα φρέσκα!

– Δεν βλέπετε την τιμή ανά κιλό. Η φθηνότερη συσκευασία δεν είναι και η οικονομικότερη. Μην παραλείπετε να κοιτάζετε την τιμή ανά κιλό αν θέλετε να δείτε ποιο προϊόν είναι το πιο συμφέρον. Όχι δεν έχουν μόνο τα φρέσκα λαχανικά τιμή ανά κιλό. Έχει ακόμα και το χαρτί υγείας.

– Ψωνίζετε πράγματα εκτός εποχής. Όσον αφορά τα φρούτα και τα λαχανικά μπορείτε να γλιτώσετε μια μικρή περιουσία αν ψωνίζετε αυτά που είναι στην εποχή τους. Τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι στην εποχή τους είναι συνήθως και πολύ πιο γευστικά!

Λάθη στο σούπερ μάρκετ: Επιπλέον, λάθη, τα οποία σας κοστίζουν σε χρήματα

– Ψωνίζετε χωρίς λίστα. Δείτε τι σας λείπει πριν φύγετε από το σπίτι και πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ με τη λίστα σας. Διαφορετικά κινδυνεύετε να ψωνίσετε πράγματα που δεν χρειάζεστε. Είναι ένας σίγουρος τρόπος για να ανεβάσετε τον λογαριασμό.

– Δεν ψωνίζετε ποικιλία πρωτεΐνης. Μπορεί το στήθος κοτόπουλο να θεωρείται η υγιεινότερη επιλογή αλλά υπάρχουν και άλλες επιλογές, όπως τα μπούτια τα οποία είναι σαφώς φθηνότερα. Το ίδιο συμβαίνει και με τα ψάρια: οι σαρδέλες για παράδειγμα είναι πολύ φθηνότερες από άλλα ψάρια και συχνά υγιεινότερες!

– «Τσιμπάτε» με τις προσφορές. Μόνο και μόνο επειδή κάτι βρίσκεται σε προσφορά δεν αποτελεί αυτομάτως και καλή αγορά. Αν δεν σχεδιάζατε να πάρετε το συγκεκριμένο προϊόν μην το κάνετε. Εδώ είναι που σας χρειάζεται η λίστα που λέγαμε. Αν δεν είναι στη λίστα σας προσπεράστε το!

Λάθη στο σούπερ μάρκετ: Τα υπόλοιπα λάθη, τα οποία σας κοστίζουν σε χρήματα

– Δεν έχετε κάρτα πόντων. Μπορεί οι κάρτες πόντων να σας φαίνονται απάτη, αλλά μπορείτε να γλιτώσετε πολλά χρήματα σε βάθος χρόνου. Σίγουρα αξίζουν μια δοκιμή.

– Κρατάτε μεγάλο καρότσι. Είναι πάντα καλύτερο να παραγεμίσετε ένα μικρό καλάθι απ’ το να μισογεμίσετε ένα μεγάλο καρότσι. Γιατί; Επειδή στο μεγάλο καρότσι τα πράγματα σας φαίνονται λίγα και γίνεστε πιο επιρρεπείς στους πειρασμούς!

– Ψωνίζετε όταν πεινάτε. Μήπως το στομάχι σας γουργουρίζει; Τότε είναι η πιο λάθος ώρα να επισκεφθείτε το σούπερ μάρκετ, καθώς εκείνη την ώρα όλα τα προϊόντα σας φαίνονται πολύ καλές ιδέες!