Έξω πάμε καλά!

Περήφανοι Κύπριοι, όπως το γεράκι στη φωτογραφία.

Article featured image
Article featured image

Τα επιτεύγματά μας βγήκαν και πάλι εκτός συνόρων Κύπρου.


Συγκεκριμένα, Το Committee Against Bird Slaughter (Επιτροπή Κατά της Σφαγής Πουλιών - CABS), που έχει ως έδρα τη Γερμανία, δημοσίευσε πριν από μερικές ώρες μια απείρου κάλλους φωτογραφία, με ένα περήφανο κυπριακό γεράκι, πιασμένο… περήφανα με βερκά, από περήφανους Κύπριους «αμπελοπουλάρηδες».

«Η τελευταία περίπτωση που αφορά στην Κύπρο αποδεικνύει ότι οι παγιδευτές πουλιών είναι πρωτίστως και κυρίως βασανιστές ζώων και όχι ακίνδυνοι φίλοι της παράδοσης που ακολουθούν ένα αρχαίο χόμπι (σ.σ. όπως θέλουν να αποκαλούνται).

Μια ομάδα της CABS ανακάλυψε μια ενεργή περιοχή παγίδευσης με ‘βερκά’ κοντά στο Παραλίμνι. Κατά την απομάκρυνση των παράνομων παγίδων, βρήκαμε αυτό το γεράκι κολλημένο σε ‘βερκά’ και κρυμμένο κάτω από έναν θάμνο.

Ο παγιδευτής που προφανώς που είδε το πιασμένο πουλί, έστω κι αν έκρινε ότι είναι «παράπλευρη απώλεια», δεν έκρινε σωστό να προσπαθήσει να το απελευθερώσει.

Εάν δεν το βρίσκαμε, το πουλί θα είχε υποστεί έναν αργό και οδυνηρό θάνατο.

Τα μέλη μας ευτυχώς κατάφεραν να απελευθερώσουν σιγά-σιγά τον φοβισμένο και κολλημένο γεράκι, με ιδιαίτερη προσοχή έτσι ώστε να μην υποστούν ζημιά τα φτερά.

Αισίως, το πουλί είναι τώρα στον κτηνίατρο, με την ελπίδα θα μπορέσει να πετάξει ξανά σύντομα!».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ