Σαν σήμερα γεννήθηκε ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές του 20ου αιώνα

Δεν χαρακτηρίστηκε άδικα ο Πελέ «Βασιλιάς του Ποδοσφαίρου».

Article featured image
Article featured image

Ο Edson Arantes do Nascimento, όπως είναι το πραγματικό όνομα του Πελέ γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 1940, στην Βραζιλία και στα 15 του χρόνια έκανε το ντεμπούτο του με τη Σάντος του Σάο Πάολο σε φιλικό αγώνα με την Κορίνθιανς (7-1) σκοράροντας μία φορά.

Το 1957 ήταν πλέον βασικός στην ομάδα και πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και διεθνής με την εθνική Βραζιλίας μόλις 16 ετών.

Παρά τις πιέσεις που ασκούσαν οι μεγάλοι σύλλογοι της Ευρώπης για να τον αποκτήσουν, ο Πελέ παρέμεινε στη Σάντος 17 χρόνια λόγω της μεγάλης του αγάπης για την ομάδα, αλλά και λόγω της απαγόρευσης που ασκούσε η κυβέρνηση της χώρας, η οποία τον θεωρούσε εθνικό θησαυρό.

Ο Πελέ έπαιζε ως δεύτερος επιθετικός, γνωστός και ως οργανωτής. Η τεχνική κατάρτιση και η αθλητικότητά του έχουν επαινεθεί παγκοσμίως, και κατά τη διάρκεια της καριέρας του ήταν γνωστός για την άριστη ντρίμπλα και πάσα του, την εξαιρετική του ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι, τη δημιουργικότητά του, αλλά και τη μεγάλη του έφεση στο σκοράρισμα.

Είναι ο πρώτος σκόρερ σε αγώνες Πρωταθλήματος στην ιστορία του ποδοσφαίρου με 541 γκολ, ενώ συνολικά, ο Πελέ σκόραρε 1.281 γκολ σε 1.363 αγώνες.

Με αφορμή τα γενέθλιά του θυμηθήκαμε μερικές από τις καλύτερες στιγμές του, εντός γηπέδου.









ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ