Ο Μητροπολίτης Αλέξανδρος καλλιεργεί τη γη και προσφέρει τη σοδειά σε φιλανθρωπικές δομές

Ο Μητροπολίτης Αλέξανδρος δεν «πιάνει τσεκκούθκια» για το καλό του τόπου, ούτε χτίζει ξενοδοχεία πάνω σε αρχαία.

Article featured image
Article featured image

Πολλές φορές κάπου ανάμεσα στην αποδόμηση και την απομυθοποίηση «αξιών» όπως η εκκλησία και εκπρόσωποί της, οδηγούν στην πλήρη ισοπέδωση του κλάδου, δημιουργώντας μία αρνητική εικόνα για όλους και για όλα.

Μια εικόνα που ωστόσο δεν μπορεί να αληθεύει, καθώς σε κάθε κλάδο, δουλειά ή χώρο είναι τουλάχιστον αφελές να στιγματίζονται όλοι για την κακή ή ανορθόδοξη συμπεριφορά κάποιων.

Στη νήσο Κύπρο, για παράδειγμα, εδώ και μερικές ημέρες ασχολούμαστε και πάλι με την business wise πλευρά του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος παραδέχτηκε πως πήρε επιταγή 300 χιλιάδων ευρώ και άλλη μία 10 χιλ. ευρώ (όπως διαβάσαμε σήμερα) από τον Μαλαισιανό απατεώνα, για να «σπρώξει» την πολιτογράφησή του, η οποία καθυστερούσε. Βέβαια, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε πως πήρε τα χρήματα για να σπονσάρει την ιερατική σχολή. Άσχετα αν αυτό δεν έχει αποδειχτεί πουθενά.

Στην αντίπερα όχθη, στην Τρίπολη, στην Ελλάδα, ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος δεν διστάζει να ανέβει στο τρακτέρ και να οργώσει τα χωράφια, να βγάλει πατάτες και άλλα καλούδια που προσφέρει η γη και να δωρίσει μεγάλο μέρος από αυτά σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της περιοχής. Όπως δήλωσε ο ίδιος σε τηλεοπτικά κανάλια, τα οποία βρέθηκαν στα χωράφια για να κινηματογραφήσουν αυτό το σπάνιο είδος ιερωμένου, στην Τρίπολη υπάρχουν τρία γηροκομεία, έναν παιδικό σταθμό με 200 παιδάκια, ένα ίδρυμα τυφλών και το πρόγραμμα «το καλάθι του πτωχού αδελφού», και είναι καθήκον του να βοηθήσει πρώτα αυτούς.

«Η γη με μεγάλωσε και την αγαπώ. Άλλωστε από την γη προερχόμαστε, πάνω στη γη ζούμε και στη γη θα επιστρέψουμε. Δεν θα ζήσουμε πολλά χρόνια, αλλά όσο είμαστε εδώ, οφείλουμε να κάνουμε το καλό», δήλωσε, για να συμπληρώσει «πολλοί απ’ αυτούς που είστε εδώ με ειρωνεύεστε, ενώ κάποιοι απ’ αυτούς που θα με δουν στην τηλεόραση θα πουν πως κάνω επίδειξη. Πιστεύω στη γη και την φροντίζω γιατί θεωρώ πως η γη είναι πηγή ζωής και ομορφιά».



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ