Την Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, μαζευόμαστε όλοι στην Πλατεία Ελευθερίας

Είναι σημαντικό!

Article featured image
Article featured image


Δράσεις κάτω από το κεντρικό σύνθημα«S.O.S. ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ! ΑΛΛΑΞΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ» διοργανώνονται στην Κύπρο την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, με αφορμή τη συνδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, στη Μαδρίτη της Ισπανίας (02 - 13 Δεκεμβρίου 2019).

Με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου (ΟΠΟΚ) πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου, ευρεία σύσκεψη η οποία, μετά από ανταλλαγή απόψεων, αποφάσισε για τις δράσεις που θα γίνουν.

Η ΟΠΟΚ, ως ο υπερκομματικός φορέας πέραν των 20 περιβαλλοντικών κινημάτων και οι άλλοι φορείς που πήραν μέρος στη σύσκεψη, καλούν όλους τους φορείς της πολιτείας, περιβαλλοντικά κινήματα, άτυπες ομάδες δράσης, οργανώσεις, κόμματα, συντεχνίες και ολόκληρη την κοινωνία των πολιτών σε συμμετοχή.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Επίκεντρο των δράσεων της Τετάρτης 11/12/2019 θα είναι το εμπορικό κέντρο της Λευκωσίας (Πλατεία Ελευθερίας και οδοί Λήδρας – Ονασαγόρου)

16:00: Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα - Πλατεία Ελευθερίας
- Ενημέρωση των πολιτών για τις θέσεις του περιβαλλοντικού κινήματος και τα
αιτήματα του με στόχο την αναχαίτιση της κλιματικής αλλαγής και προστασία
του περιβάλλοντος και της ζωής
- «Στόλισμα» συμβολικού περιβαλλοντικού δέντρου με τα μηνύματα των
φορέων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία και πολιτών

16:45: Εκκίνηση πορείας: Πλατεία Ελευθερίας. Διαδρομή: Λήδρας - Ονασαγόρου

17:50: Κατάληξη πορείας στην Πλατεία Ελευθερίας όπου θα γίνει ανάγνωση Ψηφίσματος

- Εκπρόσωπος της κάθε οργάνωσης και φορέα θα στείλει το δικό του, σύντομο μήνυμα.

- Συνέχιση του καλλιτεχνικού προγράμματος


Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.


Από τους διοργανωτές είναι επιθυμητό οι πολίτες και εκπρόσωποι φορέων που συμμετέχουν, εάν το επιθυμούν να φέρουν πλακάτ και πανό, με αυστηρά περιβαλλοντικά συνθήματα – θέσεις και όχι σημαίες και λάβαρα.


***********
Τα περιβαλλοντικά προβλήματα και στον τόπο μας επιδεινώνονται μέρα με τη μέρα. Οι εμπρησμοί στον Ακάμα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, ο χρόνος τελειώνει και πρέπει να ληφθούν μέτρα για τη σωτηρία της ανθρωπότητας σήμερα, γιατί αύριο θα είναι αργά.

Όλοι στην κινητοποίηση της Τετάρτης 11 Δεκεμβρίου 2019 για να φωνάξουμε πως τα λόγια δεν αρκούν, να απαιτήσουμε πράξεις ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, για σωτηρία του Πλανήτη μας, για βιώσιμη ανάπτυξη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ