Ένα εστιατόριο πάνω στη θάλασσα για την Κύπρο;

Ποια τα φιλόδοξα και καινοτόμα σχέδια του Δήμου Σωτήρας.

Ένα εστιατόριο πάνω στη θάλασσα για την Κύπρο;

Ποια τα φιλόδοξα και καινοτόμα σχέδια του Δήμου Σωτήρας.

Article featured image
Article featured image

Παρουσιάστηκε την Τετάρτη (18/4) το σχέδιο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου στην περιοχή Σωτήρας στην πανδημοτική συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο, από την ομάδα μελετητών που ανέλαβε τον σχεδιασμό.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Παυλικκάς

Πρόκειται για ένα έργο με το οποίο σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σωτήρας μπαίνουν οι βάσεις για την μελλοντική ανάπτυξη του Δήμου και του παραλιακού του μετώπου.

Με το σχέδιο σκοπεύει να συνενωθεί η γειτονική ανάπτυξη της μαρίνας Αγίας Νάπας στα ανατολικά με τον ποταμό Λιοπετρίου στα δυτικά σε ένα παραλιακό μέτωπο μήκους τριών χιλιομέτρων.

Το σχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο κατά μήκος ολόκληρου του παραλιακού μετώπου, διαδραστική αίθουσα μάθησης για θαλάσσια και παράκτια ζωή και πάρκο φυτών και πουλιών αφού η περιοχή είναι ενταγμένη ως Ζώνη Ειδική Προστασίας στο σχέδιο Natura 2000.

VIEW 01_3_preview.jpg

Περιλαμβάνει, επίσης, πάρκο εξειδικευμένο για άτομα με αναπηρία, χώρους εκγύμνασης και ανάπαυσης και υπαίθρια όργανα γυμναστικής.

Υπάρχει, επίσης, πρόνοια στους σχεδιασμούς να προστατευτεί με βελτιωτικά μέτρα το περίφημο νησί της Αγίας Θέκλας το οποίο κινδυνεύει από διάβρωση, ενώ προτείνεται να δημιουργηθούν κυματοθραύστες.

Επίσης, προτείνεται η ανάπλαση του αρχαιολογικού χώρου "Τάφοι των Ελλήνων" η δημιουργία υποδομών για αθλήματα θαλάσσης και η δημιουργία εστιατορίων ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται και η καινοτόμος πρόταση δημιουργίας εστιατορίου εντός της θάλασσας, το οποίο θα αποτελέσει μοναδικό σημείο αναφοράς για την περιοχή.


Σε δημόσια παρουσίαση των σχεδίων, το βράδυ της Τετάρτης στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας, ο Δήμαρχος Γεώργιος Τάκκας ανέφερε ότι πρόκειται για ένα έργο το οποίο θέτει τις βάσεις για την τουριστική ανάπτυξη της Σωτήρας και στο άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας, ενώ τόνισε ότι για την περιοχή υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από επενδυτές, πολλοί από τους οποίους ήταν παρόντες στην χθεσινή παρουσίαση.

Το ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε αρχικά στο SIGMALIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ