10 εναλλακτικά και «άγνωστα» νησιά της Ελλάδας

Θα νόμιζε κανείς ότι είναι εκτός χάρτη.

Article featured image
Article featured image

Πρόκειται για τα κρυμμένα νησιά της Ελλάδας, που διατηρούν τη μικρή κλίμακα και τη σχεδόν αμόλυντη ομορφιά τους.

Καστός και Κάλαμος

1217032_YUN00039.jpg

Βρίσκονται ακριβώς απέναντι απ’ τις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας, 20 λεπτά με το πλοίο από τον Αστακό και μόλις 1 ναυτικό μίλι από τον Μύτικα. Καταπράσινα νησιά, ολοζώντανοι βιολογικοί κήποι με εκπληκτικές παραλίες, πλατάνια, πυκνά πευκοδάση και πλήρης απουσία αυτοκινήτων, εκτός ελαχίστων αγροτικών και ημιφορτηγών για την αποκομιδή των σκουπιδιών και τις μετακινήσεις των 35 κατοίκων του Καστού και των 300 του Κάλαμου.

Τριζόνια

1217033_1_AT-A-GLANCE.jpg

Ούτε 5 λεπτά δεν κρατάει το ναυτικό ταξίδι από τη στεριά της Στερεάς σ’ αυτήν τη μικρογραφία νησιού με το υπέροχο όνομα «Τροιζόνια», που είναι το μοναδικό κατοικημένο νησί του Κορινθιακού Κόλπου. Φτάνεις εδώ από την απέναντι ακτή της Φωκίδας, απ’ τη Γλυφάδα, τα Χάνια και τη Σπηλιά του Δήμου Τολοφώνος.

Μεγανήσι

1217043_meganissi.jpg

Ένα μικρό νησί με μεγάλη καρδιά! Αυθεντικό, φιλόξενο και ρομαντικό, το Μεγανήσι δικαίως χαρακτηρίζεται ως ένα μοναδικό και καταπράσινο καταφύγιο απέναντι από το Σκορπιό, το ιδιόκτητο νησί των Ωνάσηδων και σε μικρή απόσταση, μόλις 4 ναυτικών μιλίων, από το Νυδρί, στις νοτιοανατολικές ακτές της Λευκάδας.

Διαπόντια Νησιά

1217045_diapontia.jpg

Τρία νησάκια όνειρο στο δυτικότερο θαλασσινό σύνορο της χώρας, η Ερείκουσα, το Μαθράκι και οι Οθωνοί ή, αλλιώς, οι ελληνικές Διαπόντιες Νήσοι. Βρίσκονται σε μια απόσταση 6-12 ναυτικών μιλίων από το ακρωτήρι του Δράστη στην Κέρκυρα και ευημερούν από κάθε άποψη.

Ερείκουσα

Να ένα νησί που μπορείς να το περπατήσεις με τα πόδια, χωρίς να ζοριστείς! Έχει έκταση μόλις 4,5 τ.χλμ., είναι καταπράσινο και γεμάτο από μονοπατάκια, που τα περισσότερα, μέσα από ευχάριστες και χωρίς προβλήματα διαδρομές, καταλήγουν σε φανταστικές μικρές παραλίες. Ζουν εκεί 698 κάτοικοι που ασχολούνται με το ψάρεμα, την ελαιουργία και εσχάτως με τον τουρισμό.

Μαθράκι

Το Μαθράκι ή Μαλθάκι των 297 ανθρώπων είναι το μικρότερο από τα Διαπόντια Νησιά, με έκταση μόλις 3 τ.χλμ.! Απέχει 4,4 ν.μ. από το ακρωτήρι Καβοκεφαλή του Αγίου Στέφανου της Κέρκυρας και έχει μία εκπληκτική και καταπράσινη ενδοχώρα με γραφικά πέτρινα μονοπάτια και πολλούς μινιόν οικισμούς φωλιασμένους εδώ κι εκεί.

Οθωνοί

Το μεγαλύτερο από τα Διαπόντια Νησιά, είναι και το δυτικότερο άκρο της ελληνικής επικράτειας, στα 12 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα. Με πλάτος 3,6 χλμ. και μήκος 5,6 χλμ. είναι ένας τόπος γαλήνιος, καταπράσινος, ιδανικός για ήρεμες διακοπές, ψάρεμα, ποδηλασία και πεζοπορίες.

Αμμουλιανή

1217047_Best-Beaches-in-Halkidiki-Ammouliani-island.jpg

Χρωστά τ' όνομά της στις υπέροχες αμμουδιές της, στα γαλήνια γαλαζοπράσινα νερά, στη χαμηλή βλάστηση και στα ελαιόδεντρα. Η Αμμουλιανή βρίσκεται στον κόλπο του Αγίου Όρους, απέναντι από την Τρυπητή και την Ουρανούπολη. Το καλοκαίρι γίνεται ψιλοχαμός απ' το φοιτηταριό και τις εναλλακτικές οικογένειες, που την προτιμούν σταθερά για τις βουτιές τους στα υπέροχα αμμουδερά ακρογιάλια της.

Διάπορος

1217048_myrsini-plaa.jpg

Ο Διάπορος ανήκει σε νησιώτικο σύμπλεγμα μαζί με τις νησίδες Καλογριά, Αμπελίτσι, Καλαμονήσια, Πρασονήσι, Περιστέρι και Άγ. Ισίδωρος. Είναι ένα εξωτικό νησί με σχεδόν πάντοτε γαλήνια θάλασσα, ερημικές αμμουδιές, παρθένα φύση και τιρκουάζ νερά.

Δρένια

1217049_Drenia03.jpg

Πρόκειται για 4 βραχονησίδες στα ανατολικά της Αμμουλιανής. Η Φέτη, η Άρτεμη, η Πέννα και η Φρύνη μαζί λέγονται και Γαϊδουρονήσια.

lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ