Η Βίκυ Σταμάτη (σύζυγος Τσοχατζόπουλου) ζει ένα καθημερινό δράμα

«Πώς τα βγάζεις πέρα με 2400 ευρώ το μήνα» αναρωτιέται με παγερό βλέμμα, η τέως enfant gâté της αθηναϊκής αριστοκρατίας.

Article featured image
Article featured image


Σε ένα μοντέρνο και πιο σικ version του Βασιλάκη Καϊλα, η συνονόματή του Βίκυ Σταμάτη ξεδιπλώνει το δράμα που βιώνει, στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη, μετά την αποφυλάκιση αυτής και του συζύγου της, αγγίζοντας και τους πιο σκληρούς και άκαμπτους αναγνώστες.

Η Βίκυ Σταμάτη, εμφανώς ταλαιπωρημένη και καταπονημένη από τις κακουχίες και τη σκληρότητα που βιώνει αυτή και η οικογένειά της μετά την απώλεια της αμύθητης περιουσίας που καταχράστηκαν, όσο καιρό ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν εν ενεργεία πολιτικός πρώτης γραμμής (και ήταν πολλά τα χρόνια), μιλά για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους, και για το πώς αναγκάζονται να ζουν με μόλις 2400 ευρώ μηνιαίως, ποσό το οποίο προκύπτει από τις δύο συντάξεις που λαμβάνει ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

vikistamati.jpg

«Από τις δύο συντάξεις που παίρνει ο κ. Τσοχατζόπουλος – η μία του βουλευτού και η άλλη του πολιτικού μηχανικού/οικονομολόγου- του επιτρέπεται να παίρνει το ακατάσχετο ποσό, το οποίο είναι 1200 ευρώ από την εκάστοτε σύνταξη. Εκ των οποίων τα 1000 ευρώ καταβάλλονται κάθε μήνα για τα σχολικά δίδακτρα και τις σχολικές υποχρεώσεις του παιδιού μας.», αναφέρει στο δημοσιογράφο, τονίζοντας μάλιστα ότι ουκ ολίγες φορές αναγκάζονται να παίρνουν δανεικά από συγγενικά τους πρόσωπα για να βγάλουν τον μήνα. «Τα βγάζουμε πέρα με πάρα πολλές στερήσεις, με άπειρα προβλήματα. Υπάρχουν άνθρωποι που με κάποιο τρόπο μας ευεργετούν σε στιγμές που έχουμε την απόλυτη ανάγκη. Άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος, αλλά όχι του φιλικού.»

Παράλληλα δεν διστάζει να σχολιάσει και τις κατηγορίες για υπέρμετρες σπατάλες σε έπιπλα, κουρτίνες, ρούχα, κοσμήματα και περιποιήσεις καλλωπισμού, λέγοντας πως δεν έκανε κάτι περισσότερο ή υπερβολικό από οποιαδήποτε άλλη γυναίκα.

Επειδή, όμως, τέτοιες στιγμές τα λόγια είναι περιττά και δεν μπορούν να περιγράψουν επακριβώς την κατάσταση, δείτε πιο κάτω τη συνέντευξη της κυρίας Σταμάτη (παρέα με μια ντουζίνα χαρτομάντηλα).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ