Ετοιμαστείτε για βροχές (στην Κύπρο)

Τι κι αν έχουμε καλοκαίρι, οι βροχές και οι νεφώσεις δεν θέλουν ν' αφήσουν το νησί

Article featured image
Article featured image

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, σύμφωνα με το Kitasweather.

Σταδιακά αναμένεται να αναπτυχθούν νεφώσεις, κυρίως σε ορεινά/ημιορεινά τμήματα του νησιού, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και ενδέχεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή/καταιγίδα.

Σε περίπτωση εκδήλωσης καταιγίδας, πολύ πιθανόν να συνοδεύεται από χαλάζι. Η πιθανότητα καταιγίδας ανέρχεται στο 30% στην περιοχή του Τροόδους, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές οι πιθανότητες κυμαίνονται από 0-20%.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 35 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 23 έως 25 στα δυτικά παράλια, 31 έως 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 20 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 20 στα παράλια και στους 12 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Σταδιακά αναμένεται να αναπτυχθούν νεφώσεις, κυρίως σε ορεινά/ημιορεινά τμήματα του νησιού, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 36 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 24 έως 26 στα δυτικά παράλια, 32 έως 34 στα υπόλοιπα παράλια και στους 20 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Kυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Σταδιακά αναμένεται να αναπτυχθούν νεφώσεις, κυρίως σε ορεινά/ημιορεινά τμήματα του νησιού, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και ενδέχεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή/καταιγίδα. Η πιθανότητα καταιγίδας ανέρχεται στο 30% στην περιοχή του Τροόδους, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές οι πιθανότητες κυμαίνονται από 0-20%. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 36 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 25 έως 27 στα δυτικά παράλια, 32 έως 34 στα υπόλοιπα παράλια και στους 19 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Από εβδομάδας συνεχίζει ο καλός καιρός, με τις πιθανότητες βροχής να συνεχίζουν κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, αλλά θα είναι περιορισμένες κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και πιθανόν στο εσωτερικό και βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στις αρχές της εβδομάδας για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ