«Πάρε το ποδήλατο» μας παροτρύνει ο Δήμαρχος Λεμεσού με μία άκρως παραστατική φωτογραφία

Λάβλι πικ!

Article featured image
Article featured image

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας της οποίας το φετινό μήνυμα είναι «Περπατώ και χρησιμοποιώ το ποδήλατο με ασφάλεια», ο Δήμος Λεμεσού καλεί τους δημότες της πόλης του, να ζήσουν την εμπειρία και να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο ή το περπάτημα ως εναλλακτικό μέσο μεταφοράς.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς.



Δήμαρχος - ποδήλατο2.jpg



Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Λεμεσού συμμετέχει και προγραμματίζει τις πιο κάτω δράσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη:

  1. Καλεί τους δημότες του να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο ή το περπάτημα για την μετάβαση τους στην εργασία τους
  2. Να διανύουν αποστάσεις μικρότερες των 20 λεπτών με τα πόδια.
  3. Εκπαιδευτικές διαλέξεις σε Γυμνάσια για την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου και ενημέρωση για την νέα νομοθεσία, από το Αθλητικό Γραφείο του Δήμου Λεμεσού και τον Ποδηλατικό Όμιλο Λεμεσού.
  4. Με αφετηρία την πλατεία Διοικητηρίου, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 ο Δήμος Λεμεσού και ο Ποδηλατικός Όμιλος Λεμεσού διοργανώνουν ποδηλατικό γύρο στις 9 το πρωί. (θα υπάρχουν διαθέσιμα ποδήλατα για το κοινό από την εταιρεία Next Bike)
  5. Την ίδια μέρα η οδός Ανεξαρτησίας από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι θα είναι κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων.
  6. Από το περίπτερο πληροφόρησης για τη «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» που θα βρίσκεται στην πλατεία Διοικητηρίου το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, έχουν προγραμματιστεί τουριστικοί περίπατοι στο κέντρο πόλης.


mobility week.jpg


Ο ρόλος των τοπικών αρχών ως προς την αλλαγή των συμπεριφορών και συνηθειών μετακίνησης των δημοτών είναι ιδιαίτερα σημαντικός στην ανάπτυξη βιώσιμων τοπικών σχεδίων κινητικότητας. Ο Δήμος Λεμεσού προωθεί ολοκληρωμένο σύστημα ποδηλατοδρόμων και ποδηλατοδιαδρομών μέσα από μια σειρά έργα που είναι υπό κατασκευή:

  1. Σύνδεση του ποδηλατόδρομου του παραλιακού δόμου με το Νέο Λιμάνι και με τον υφιστάμενο ποδηλατόδρομο του Κάθετου Δρόμου.
  2. Ποδηλατόδρομος στην Μισιαούλη και Καβάζογλου
  3. Ποδηλατόδρομος στην οδό Δημοκρατίας
  4. Επέκταση του ποδηλατόδρομου του Γραμμικού Πάρκου και σύνδεση του με το Δάσος Πολεμιδιών (υπό σχεδιασμό)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ