• Γλυκόξινο με φρέσκο αρακά, πιπεριές και κοτόπουλο - Images
Αγαπημένες μπάμιες ογκρατένΚουνουπίδι & σελινόριζα ογκρατέν με φέτα

Υλικά:

500
 
γρ. στήθος κοτόπουλου από Foodsaver
200
 
γρ. αρακά βιολογικό Ardo από Foodsaver
250
 
γρ. πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες από Foodsaver
6
 
καρότα baby Ardo από Foodsaver
30
 
γρ. έτοιμο, ψιλοκομμένο σκόρδο Ardo από Foodsaver
100
 
γρ. κρεμμύδι έτοιμο, ψιλοκομμένο από Foodsaver
50
 
γρ. τζίντζερ Ardo από Foodsaver
30
 
γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο (2 τεμάχια) έτοιμο, ψιλοκομμένο Ardo από Foodsaver
40
 
ml σάλτσα σόγιας από Foodsaver
1
 
κ.σ. μέλι
1
 
κ.γ. κόρν φλάουρ
30
 
ml ελαιόλαδο Minerva έξτρα παρθένο από Foodsaver
250
 
ml ζωμό λαχανικών
 
Αλάτι Maldon από Foodsaver
 
Πιπέρι Maldon από Foodsaver
 
Κόλιανδρο ή μαϊντανό 1 μοσχολέμονο
30 λεπτά

Γλυκόξινο με φρέσκο αρακά, πιπεριές και κοτόπουλο

Time estimation : 
30 λεπτά
Portions: 
5 άτομα
0
Καθόλου ψήφοι ακόμη

Υλικά:

500
 
γρ. στήθος κοτόπουλου από Foodsaver
200
 
γρ. αρακά βιολογικό Ardo από Foodsaver
250
 
γρ. πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες από Foodsaver
6
 
καρότα baby Ardo από Foodsaver
30
 
γρ. έτοιμο, ψιλοκομμένο σκόρδο Ardo από Foodsaver
100
 
γρ. κρεμμύδι έτοιμο, ψιλοκομμένο από Foodsaver
50
 
γρ. τζίντζερ Ardo από Foodsaver
30
 
γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο (2 τεμάχια) έτοιμο, ψιλοκομμένο Ardo από Foodsaver
40
 
ml σάλτσα σόγιας από Foodsaver
1
 
κ.σ. μέλι
1
 
κ.γ. κόρν φλάουρ
30
 
ml ελαιόλαδο Minerva έξτρα παρθένο από Foodsaver
250
 
ml ζωμό λαχανικών
 
Αλάτι Maldon από Foodsaver
 
Πιπέρι Maldon από Foodsaver
 
Κόλιανδρο ή μαϊντανό 1 μοσχολέμονο
Εκτέλεση: 

Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο Foodsaver σε μπουκιές, το βάζουμε σε ένα μπωλ προσθέτουμε το τριμμένα σκόρδο και το τζίντζερ, τη σόγια, το κόρν φλάουρ και το μαρινάρουμε για 30΄.

Κόβουμε σε λωρίδες τα καρότα.

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σωτάρουμε τις πιπεριές, το καρότο, το κρεμμύδι και τον αρακά για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο, με τη μαρινάδα, και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε το μέλι, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια Ardo, το ζωμό, πιπέρι και προσεκτικά αλάτι αφού η σάλτσα σόγιας είναι αλμυρή.

Σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά και όταν δέσει η σάλτσα αποσύρουμε.

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο και μοσχολέμονο.

Foodlovers: Πατήστε εδώ για περισσότερες ιδέες, με την ποιότητα Foodsaver

 

Πηγή: funkycook.gr