MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΗΧΗΤΙΚΟ: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τη Νέα Μάκρη στη Cyprus Times: «Ακόμα δεν έχει φανεί το μέγεθος της καταστροφής…»

Advertisement

Sponsored by exness

Μαρτυρίες στη Cyprus Times αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής.

Advertisement

Ραφήνα, Μάτι, Νέος Βουτζάς… αντικρύζουν το μέγεθος της καταστροφής. Μαζί τους θρηνεί ολόκληρη η Ελλάδα και η Κύπρος.

Η Ελλάδα έγινε από χθες βράδυ μια γροθιά. Άνθρωποι με κάθε μέσον και τρόπο έτρεξαν να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις διάσωσης. Όσοι είχαν σκάφη τα έριξαν στη θάλασσα για να διασώσουν ανθρώπους που έπεσαν στα νερά για να γλιτώσουν… Όσοι είχαν χώρους άνοιξαν τα σπίτια, τα μαγαζιά ή τις ξενοδοχειακές τους μονάδες για να φιλοξενήσουν ανθρώπους που έμειναν στους δρόμους αφού η πύρινη λαίλαπα μετέτρεψε τα σπίτια τους σε στάχτη.

Τα όσα μας μεταφέρουν τηλεφωνικώς άνθρωποι που ζουν και εργάζονται στις πληγείσες περιοχές είναι συγκλονιστικά.

Ξενοδοχείο φιλοξένησε πληγέντες… Ο υπεύθυνος μιλά στη Cyprus Times

Ο κύριος Παναγιώτης είναι υπεύθυνος στο ξενοδοχείο Marathon Beach Resort που βρίσκεται στη Νέα Μάκρη και που χθες βράδυ φιλοξένησε στους χώρους του γύρω στα 80 με 90 άτομα που δεν είχαν που να περάσουν τη νύχτα, μιας και τα σπίτια τους κάηκαν από τις αδηφάγες φλόγες.

«Ότι κενά δωμάτια είχαμε τα διαθέσαμε στους πληγέντες. Φιλοξενήσαμε γύρω στα 50 άτομα σε δωμάτια και άλλους 30 με 40 ανθρώπους που τους κοιμίσαμε στη reception. Το ξενοδοχείο μας βρίσκεται περίπου 5 χιλιόμετρα από τις πληγείσες περιοχές» εξηγεί ο κύριος Παναγιώτης.

Στην ερώτηση μας ποια η κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα, ο κύριος Παναγιώτης απαντά με δυσκολία. «Ο κόσμος με το που ξημέρωσε πάει να δει τι απέμεινε από τα σπίτια του. Προσπαθεί να επανέλθει σε μια σκληρή πραγματικότητα».

Όπως μας ανέφερε, το ξενοδοχείο θα είναι και απόψε στη διάθεση όσων έχουν ανάγκη μίας στέγης για να κοιμηθούν, διευκρινίζοντας ότι προτεραιότητα έχουν τα μικρά παιδιά και οι ηλικιωμένοι.

Ένας γιατρός που διαθέτει ιδιωτικό ιατρείο στη Νέα Μάκρη, ο Βασίλης Παπαϊωάννου μιλά στη Cyprus Times για την κατάσταση που αντίκρυσε. «Ο κόσμος ήταν έντρομος, τα παιδιά έρχονταν με αναπνευστικά προβλήματα και εγκαύματα» μας εξηγεί. Και εκφράζει τη θλιβερή πεποίθηση ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί. Και εξηγεί γιατί θεωρεί ότι οι καταστροφικές πυρκαγιές που άφησαν πίσω τους δεκάδες θύματα, ήταν έργο εμπρηστών.

Ακούστε τα όσα δήλωσε στη Cyprus Times ο γιατρός Βασίλης Παπαϊωάννου: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network