ΑΚΕΛ για παιδεία: Πειραματισμοί, παζάρια και σκοπιμότητες εις βάρος των παιδιών μας

«Η επιστολή που λάβαμε χθες από τον κλάδο επιθεωρητών Μέσης Εκπαίδευσης, επιβεβαιώνει αυτό που εδώ και καιρό καταγγέλλαμε» σημειώνει ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άντρος Καυκαλιάς, η οποία καταγγελία έχει να κάνει με το ότι το Υπουργείο Παιδείας λειτουργεί αποσπασματικά και πρόχειρα, χωρίς πλάνο και παραπλανεί όπως σημειώνει ο κ. Καυκαλιάς, που συμπληρώνει για τα τετράμηνα:

Στην -υπό αναφορά- επιστολή, σημειώνεται ότι «με τον υφιστάμενο αριθμό επιθεωρητών είναι ανθρωπίνως αδύνατον να διεκπεραιωθεί η ετοιμασία εξεταστικών δοκιμίων που θα αφορούν τις τάξεις Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου». Και ότι «το Υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε ήδη να έχει σαφή εικόνα».

Θέσεις οι οποίες, ενώ κατατέθηκαν από τις 15 Ιανουαρίου του 2019 από τον Κλάδο στην Επιτροπή ετοιμασίας της Πρότασης του Ενιαίου Σχεδίου του Μαθητή, δεν έφτασαν ποτέ στη  Βουλή.

Κατ’ τα άλλα, ο αρμόδιος Υπουργός δηλώνει πανέτοιμος να εφαρμόσει κεντρικές εξετάσεις τετραμήνου!

Το Υπουργείο Παιδείας είναι εκτεθειμένο. Εδώ και ένα χρόνο αντί να διεξάγει ένα διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς και να καταθέσει, ως είχε δεσμευτεί, τροποποιήσεις στους κανονισμούς που αφορούν στις εξετάσεις τετραμήνων, τίποτα δεν έπραξε. Αντί τούτου, επικεντρώθηκε σε επικοινωνιακά παιχνίδια εντυπώσεων, σε διαφημιστικά σποτάκια και «ενημερωτικά» φυλλάδια για να προπαγανδίσει τις θέσεις του.

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Είναι απαράδεχτο να θυματοποιούνται τα παιδιά μας με πειραματισμούς, παζάρια και σκοπιμότητες.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy