Άναψε «κόκκινο» το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας στην VLPG PLANT LTD για ανέγερση καινούργιου τερματικού στο Βασιλικό

Εμπλοκή στη διαδικασία μετακόμισης των εταιρειών υγραερίου από τη Λάρνακα στο Βασιλικό προκύπτει λόγω ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια των κοινοτήτων της περιοχής.

Η εμπλοκή αποκαλύφθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Υπουργικής Επιτροπής, η οποία παρακολουθεί τις διαδικασίες σε πολιτικό επίπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, υπήρξε ενημέρωση ότι το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΤΕΕ) άναψε κόκκινο στην αίτηση της κοινοπραξίας VLPG PLANT LTD για ανέγερση καινούργιου τερματικού στο Βασιλικό.

Το ΤΕΕ έδωσε αρνητικές απόψεις στη διαδικασία εξέτασης της αίτησης για άδεια οικοδομής με το αιτιολογικό ότι η κοινοπραξία σχεδιάζει την ανέγερση μεγάλης δεξαμενής χωρητικότητας 3.500 κυβικών μέτρων, ο όγκος της οποίας, σε περίπτωση ατυχήματος, τοποθετεί τον κίνδυνο εντός των παραμέτρων της οδηγίας Σεβέζο σε ό,τι αφορά στον επηρεασμό γειτονικών κοινοτήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η κοινοπραξία απορρίπτει αυτό το αιτιολογικό υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει σχέδιο για δεξαμενή τέτοιας χωρητικότητας, ωστόσο αυτή η ασυνεννοησία είναι αρκετή για να προκαλέσει καθυστέρηση. Στη συνεδρίαση της Υπουργικής Επιτροπής δόθηκαν οδηγίες να διευκρινιστεί το ζήτημα. Το δεύτερο θέμα που προκύπτει είναι επιφυλάξεις της Αρχής Λιμένων ως προς τη δυνατότητά της να εξυπηρετεί το νέο τερματικό της Πετρολίνα από το λιμάνι Βασιλικού.

Αυτό χρήζει επίσης ξεκαθαρίσματος, καθώς η Πετρολίνα θα ενοικιάζει αποθηκευτικούς χώρους στις εταιρείες που δεν ανεγείρουν δικούς τους.

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy