Απειλεί ΜΜΕ με αγωγές ο Κύκκου Νικηφόρος

Θορυβημένος από τα δημοσιεύματα για το χειρισμό της Ιεράς Συνόδου στο θέμα του πατρός Στυλιανού Σάββα, ο οποίος τελικά καθαιρέθηκε με απόφαση της Ιεράς Συνόδου μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης θανάτου της θετής του κόρης Έλενας Φραντζή, ο Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος απειλεί με αγωγές επιχειρηματολογώντας ότι η τοποθέτησή του στην εξέταση του θέματος το 2015 δημοσιοποιήθηκε κατά τρόπον διαστρεβλωμένο και αποσπασματικό, παραποιώντας τις θέσεις του στην υπόθεση.

Ο Μητροπολίτης δήλωσε στη «Χ» ότι αυτοί που δημοσιοποίησαν αποσπασματικά τα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίας οφείλουν να ανασκευάσουν μέχρι αύριο κι αν δεν το πράξουν, θα καταχωρίσει αστική αγωγή για παραποίηση των θέσεών του. Αν και ερωτήθηκε από πού υπήρξαν οι διαρροές, ανέφερε ότι αν και υποψιάζεται από πού προέρχονται, εντούτοις δεν μπορεί να κατονομάσει συγκεκριμένο άτομο.

Επιπλέον ο Μητροπολίτης Κύκκου σε υπόμνημά του προς την Ιερά Σύνοδο διευκρινίζει ότι ζητά διερεύνηση και καταλογισμό ευθυνών σχετικά με τις διαρροές πρακτικών, για να μη επαναληφθούν παρόμοιες θλιβερές, κατά τον ίδιο, και «μη αδελφικές καταστάσεις εις το μέλλον».

Στο μεταξύ πέραν της υπόθεσης του καθαιρεθέντος πατρός Στυλιανού Σάββα την Ιερά Σύνοδο απασχολεί η υπόθεση ιερωμένου από τον Παχύαμμο Τηλλυρίας για εξωσυζυγική σχέση με γυναίκα.

Η υπόθεση διερευνάται ενώπιον ανακριτικής επιτροπής η οποία θα διερευνήσει τις καταγγελίες που υπάρχουν

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy