Θέα / Ορίζοντας

Διαδικτυακή έκθεση της Γκαλερί Αμοργός, «με έργα τέχνης στην εποχή της πανδημίας».

Η έκθεση Αll about Women ήταν προγραμματισμένη στην Γκαλερί Αμοργό για τις 20 Μαρτίου 2020 και θα τιμούσε την Μέρα της Γυναίκας. Ωστόσο η πανδημία του κορωνοϊού δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση της έκθεσης στον χώρο της γκαλερί στην Αγλαντζιά και γι’ αυτό μεταφέρθηκε στο διαδίκτυο όπου θα είναι διαθέσιμη μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2020.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα των Χρίστου Φουκαρά, Νίτσας Χατζηγεωργίου, Κώστα Καυκαρίδη, Μαριάμ Σουχάνοβα – Φουκαρά, Νικολέττας Παπαμιχαήλ, Στέφανου Νεάρχου, Βάσως Θούπου και Μυρτώς Μακρίδου

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση : «Ο Covid-19 ήρθε out of the blue και έφερε τα άνω – κάτω στις ζωές μας, αλλάζοντας «τη φύση των πραγμάτων». Ο εγκλεισμός στο σπίτι, η συνθήκη της καραντίνας και φυσικά η αγωνία για την πανδημία του κορωνοϊού δημιούργησαν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ συναισθημάτων, το οποίο για πολλούς, εκφράζεται μέσω της τέχνης. Γιατί τέχνη είναι τα πάντα στη ζωή. Είναι  τα όνειρα σου και τα πιστεύω σου, ο τρόπος που πίνεις τον καφέ σου,  που αγαπάς, που σκέφτεσαι, το χαμόγελό σου, η προσωπικότητά σου… Και κάτι ακόμη. Το να ποτίζεις μία γλάστρα και να φροντίζεις την πίσω όψη του σπιτιού σου… είναι αισθητική. To lockdown αυτομάτως κατάργησε ένα βασικό στοιχείο της τέχνης: την επικοινωνία. Ευτυχώς που ζούμε στην εποχή της τεχνολογικής επανάστασης.  Όλες οι μορφές καλλιτεχνικής δραστηριότητας απέκτησαν μια “σπιτική” Οnline εκδοχή»

Διαδικτυακά μέχρι και τις 30 Ιουνίου

 

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy