Γ.Γ. ΑΚΕΛ – Υπ. Παιδείας: Συζήτησαν θέματα για την Παιδεία

Τη βούληση να συνεχίσουν τον διάλογο πάνω σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν την Παιδεία στην Κύπρο ώστε να συμβάλουν στην αναβάθμιση της, εξέφρασαν σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού και ο νέος Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, σε εθιμοτυπική συνάντηση που είχαν σήμερα στα γραφεία του ΑΚΕΛ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Κυπριανού αφού ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Όπως είπε, ως ΑΚΕΛ επιδίδουν μεγάλη σημασία στον τομέα της Παιδείας καθώς είναι ένα σημαντικός τομέας που αν αξιοποιηθεί σωστά μπορεί να δώσει ώθηση σε ολόκληρη την κοινωνία. «Έχουμε όλη την πολιτική βούληση να συνεργαστούμε με την Κυβέρνηση και με τον Υπουργό τον ίδιο για να δούμε πώς συμβάλλουμε όλοι έτσι ώστε τα ζητήματα της Παιδείας στην Κύπρο να τεθούν πάνω σε πιο στέρεες βάσεις», είπε.

Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε την άποψη ότι θα είναι χρήσιμη η αξιοποίηση εμπειριών από χώρες πολύ προηγμένες στον τομέα της Παιδείας και οι οποίες με πολύ μικρότερες δαπάνες από τις δικές μας έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα. «Για εμάς το πιο σημαντικό είναι να μάθουμε τους μαθητές να σκέφτονται και θεωρούμε ότι θα πρέπει να δούμε πώς προχωρούμε σε μια συνολική μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος στην Κύπρο έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα», είπε.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε στη συνέχεια πως με τον Υπουργό συμφώνησαν ότι θα έχουν στο μέλλον μια συνάντηση εργασίας, όπου θα συζητήσουν συγκεκριμένα ζητήματα που αποτελούν προτεραιότητα στον τομέα της εκπαίδευσης. Απ΄ εκεί και πέρα είναι το Υπουργείο που θα αποφασίσει για το πώς θα προχωρήσει, πρόσθεσε, και εξέφρασε ακόμη μια φορά την ετοιμότητα να συνεργαστεί με τον Υπουργό για να συμβάλουν στην αναβάθμιση του τομέα.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Παιδείας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Κυπριανού και τους συνεργάτες του για τη συνάντηση ανέφερε ότι η αρχή της νέας χρονιάς σηματοδοτεί και την αρχή μιας σχέσης διαλόγου που επιδιώκει από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και σίγουρα με μία από τις μεγαλύτερες πολιτικές δυνάμεις, όπως είναι το ΑΚΕΛ.

Πρόσθεσε ότι «η παιδεία, η εκπαίδευση αφορά στο μέλλον, αφορά στα παιδιά, αφορά στην προετοιμασία του μέλλοντος του τόπου μας και βεβαίως σ’ αυτό αξίζει να επενδύσουμε όλοι τις καλύτερες προσπάθειες μας».

Ο κ. Προδρόμου τόνισε ότι η διακυβέρνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και μια πορεία μεταρρύθμισης των εκπαιδευτικών πραγμάτων, όμως υπάρχει πάντα χώρος για διάλογο και αυτό είναι που έχει τονίσει στον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, ότι υπολογίζει στις απόψεις, τις θέσεις, στις εισηγήσεις που μπορεί να κατατεθούν.

«Δεν εξυπακούεται ότι θα συμφωνούμε πάντοτε και σε όλα, αλλά, και εκεί που υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, μέσα από τον διάλογο μπορούμε να γίνουμε όλοι σοφότεροι και σίγουρα στον τομέα της παιδείας χρειάζεται όλη η σοφία την οποία μπορεί να βρει και να επενδύσει το πολιτικό σύστημα, διότι πράγματι η κυπριακή κοινωνία, ο Κύπριος φορολογούμενος καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια, δαπανώνται σημαντικά ποσά για την εκπαίδευση και θα θέλαμε να δούμε ένα δημόσιο σχολείο αντάξιο αυτής της προσπάθειας που κάνουν οι φορολογούμενοι. Ένα δημόσιο σχολείο το οποίο θα δίνει στους Κύπριους νέους όλα τα προσόντα, τις γνώσεις και τις δεξιότητες, που θα τους ανοίγουν όλες τις ευκαιρίες μέσα στη σημερινή ιδιαίτερα απαιτητική εποχή», είπε.

Ο κ. Προδρόμου ανέφερε στη συνέχεια πως θα πρέπει να εμπνευστούμε σίγουρα από εμπειρίες άλλων κρατών, αλλά ταυτόχρονα να χαράξουμε και τον δικό μας δρόμο, έχοντας εμπιστοσύνη ότι αυτός ο τόπος έχει από το παρελθόν δώσει θαυμαστά δείγματα παιδείας, εκπαίδευσης, πολιτισμού.

Έπεται λοιπόν, ανέφερε κλείνοντας ο Υπουργός Παιδείας, μια σχέση διαλόγου, ελπίζω συνεργασίας και, όπως έχουμε συμφωνήσει σήμερα, θα ακολουθήσει την εθιμοτυπική αυτή συνάντηση, μια συνάντηση εργασίας με το Γραφείο Παιδείας του ΑΚΕΛ, όπου θα ανταλλάξουμε κάποιες απόψεις για τις διάφορες πτυχές του εκπαιδευτικού έργου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy