Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί από σήμερα – Λίστα με τα πρώτα ακίνητα από τις τράπεζες

Τα πρώτα ακίνητα στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς  

  • Πρεμιέρα σήμερα για την πλατφόρμα και έναρξη της διαδικασίας καταχώρισης ακινήτων από τράπεζες και εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων

Του Κωνσταντίνου Ζαχαρίου

Στην εποχή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών εισέρχεται από σήμερα Δευτέρα 18 Νοεμβρίου η Κύπρος, αφού αναμένεται να αναρτηθεί στο διαδίκτυο η πλατφόρμα (www.eauction-cy.com) και να ξεκινήσει η διαδικασία της καταχώρισης ακινήτων από τράπεζες και εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων.

Η πρώτη δημοπρασία αναμένεται να πραγματοποιηθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα, αφού με βάση το σχετικό διάταγμα η ειδοποίηση πρέπει να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα τουλάχιστον 30 ημέρες πριν την καθορισμένη ημερομηνία πλειστηριασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας, οι τράπεζες και οι εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων απέστειλαν ήδη στη διαχειρίστρια εταιρεία της πλατφόρμας (ACB E-Auctions Ltd) λίστα με τα πρώτα ακίνητα, τα οποία θα τεθούν σε πλειστηριασμό.

Τα πρώτα ακίνητα τα οποία θα περάσουν από τη διαδικασία του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού είναι κυρίως χωράφια και οικόπεδα. Ωστόσο σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τερματιστεί η διαδικασία, η οποία ακολουθείται σήμερα με τις αίθουσες πλειστηριασμού και όλες οι δημοπρασίες θα πραγματοποιούνται πλέον μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Μάλιστα οι τράπεζες και οι εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων σταμάτησαν ήδη να καταχωρούν πλειστηριασμούς με ημερομηνία μεταγενέστερη της 17ης Δεκεμβρίου, αναμένοντας την έναρξη της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ώστε να καταχωρίσουν εκεί τις υποθέσεις τους. Επίσης έχουν προβεί σε διευθετήσεις για μεταφορά πλειστηριασμών, οι οποίοι προγραμματίστηκαν από προηγουμένως, στην πλατφόρμα eauction.

Τα ακίνητα για τα οποία προγραμματίστηκε ημερομηνία πλειστηριασμού από προηγουμένως και πολλά απ’ αυτά θα μεταφερθούν στη νέα πλατφόρμα είναι τα εξής:

  • Χωράφι στην κοινότητα Σωτήρας στην επαρχία Λεμεσού, έκτασης 13.379 τ.μ., εντός του οποίου υπάρχουν δύο εγκαταλελειμμένα υποστατικά τα οποία λειτουργούσαν παλαιότερα ως φάρμες πουλερικών. Το τεμάχιο τίθεται προς πώληση με επιφυλασσόμενη τιμή 72.250 ευρώ.
  • Πέντε χωράφια στο χωριό Τόχνη της Λάρνακας. Το πρώτο είναι 3.094 τ.μ. και βγαίνει στη δημοπρασία για 16.400 ευρώ, το δεύτερο 837 τ.μ. προς 3.200 ευρώ, το τρίτο 809 τ.μ. προς 4.000 ευρώ, το τέταρτο 11.037 τ.μ. προς 439.600 ευρώ και το πέμπτο 3.345 τ.μ. προς 12.400 ευρώ.
  • Οικόπεδο 553 τ.μ. στην Ορόκλινη στη Λάρνακα, εντός του οποίου υπάρχουν έξι κατοικίες με υπόγειο. Το τεμάχιο τίθεται προς πώληση με επιφυλασσόμενη τιμή 542.000 ευρώ.
  • Οικόπεδο 530 τ.μ. στην περιοχή Σωτήρος στη Λάρνακα προς 190.000 ευρώ.
  • Δύο χωράφια στη Μοσφιλωτή στην επαρχία Λάρνακας. Το πρώτο είναι 7.358 τ.μ. και τίθεται σε δημοπρασία προς 44.000 ευρώ, ενώ το δεύτερο είναι 3.345 τ.μ. και έχει τιμή εκκίνησης 20.000 ευρώ.
  • Χωράφι 9.960 τ.μ. στα Πυργά στην επαρχία Λάρνακας προς 180.500 ευρώ.
  • Χωράφι 3.158 τ.μ. στην Ξυλοφάγου στη Λάρνακα προς 20.000 ευρώ.
  • Χωράφι 3.028 τ.μ. στο Φρέναρος στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου προς 19.200 ευρώ.
  • Χωράφι 13.044 τ.μ. στην κοινότητα Καλλέπεια στην Πάφο, εντός του οποίου υπάρχει αμπέλι με 20 αμυγδαλιές και 3 χαρουπιές. Το τεμάχιο τίθεται προς πώληση με επιφυλασσόμενη τιμή 70.400 ευρώ.
  • Χωράφι 2.260 τ.μ. στην κοινότητα Μεσόγη στην Πάφο, εντός του οποίου υπάρχουν 19 δέντρα διαφόρων ειδών. Η επιφυλασσόμενη τιμή είναι 173.200 ευρώ.

Πώς θα γίνονται οι εκποιήσεις μέσω της πλατφόρμας

Η πλατφόρμα eauction είναι ανοικτή και μπορεί ο οποιοσδήποτε να δει τα ακίνητα, τα οποία αναρτώνται από τις τράπεζες και τις εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων. Ωστόσο για να συμμετέχει στη δημοπρασία πρέπει να εγγραφεί στο σύστημα και να λάβει αριθμό. Επίσης για το κάθε ακίνητο για το οποίο προτίθεται να υποβάλει προσφορά πρέπει να καταβάλει εγγύηση, η οποία θα του επιστραφεί σε περίπτωση που δεν είναι ο επιτυχών προσφοροδότης. Το ύψος της εγγύησης είναι συνήθως 10% επί της επιφυλασσόμενης τιμής, αλλά δίνεται η ευχέρεια στις τράπεζες να το μειώσουν στο 5% σε περίπτωση που κρίνουν ότι το ποσό είναι μεγάλο και ενδεχομένως αυτό να αποτρέψει υποψήφιους προσφοροδότες.

Οι πλειστηριασμοί θα είναι καθημερινοί και θα διαρκούν δύο ώρες (10:00 – 12:00), με εξαίρεση τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Κατά τη διάρκεια του πλειστηριασμού θα εμφανίζονται οι προσφορές και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ποντάρουν ποσό μεγαλύτερο κατά τουλάχιστον ένα ευρώ από την τελευταία προσφορά. Σε περίπτωση που μεταξύ των προσφοροδοτών υπάρχει άτομο με «προνομιακό καθεστώς» (πρώην ιδιοκτήτης ή συγγενής πρώτου βαθμού σε δάνεια που αφορούν πρώτη κατοικία) θα του δίνεται δικαίωμα στο τέλος να υποβάλει προσφορά ίση ή μεγαλύτερη από την υψηλότερη που κατατέθηκε. Ακολούθως το ακίνητο θα καταχωρείται στον επιτυχόντα προσφοροδότη.

Εστία: 290 αιτήσεις και άλλες 680 στα σκαριά

  • Αυξημένη κινητικότητα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, αλλά ο αριθμός των αιτήσεων παραμένει πολύ μακριά από την αρχική εκτίμηση του Υπουργείου Οικονομικών για 15.000 δυνητικούς δικαιούχους

Οι αιτήσεις για το σχέδιο Εστία έφτασαν στις 290, ενώ υπάρχουν άλλες 680 οι οποίες είναι συμπληρωμένες, αλλά υπολείπονται κάποια πιστοποιητικά τα οποία αναμένεται να εκδοθούν τις επόμενες μέρες (π.χ. η έρευνα του Κτηματολογίου).

Οι 290 αιτήσεις οι οποίες διαβιβάστηκαν στο Υπουργείο Εργασίας αφορούν δάνεια συνολικού ύψους 70 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών εβδομάδων υπήρξε αυξημένη κινητικότητα από πλευράς τόσο των τραπεζών όσο και των δανειοληπτών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η ροή των αιτήσεων.

Παρά ταύτα ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και πολύ μακριά από τις αρχικές εκτιμήσεις του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες έκαναν λόγο για 15.000 δυνητικούς δικαιούχους και δάνεια ύψους 3,4 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το διάταγμα το οποίο εξέδωσε η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, (και το οποίο δεν αντικαταστάθηκε με νέο διάταγμα) καθορίζει ως τελευταία ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων τη 15η Νοεμβρίου 2019. Δηλαδή την προηγούμενη Παρασκευή. Ωστόσο υπάρχει απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για παράταση της περιόδου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2019.

Οι τράπεζες και οι εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων εκτιμούν ότι στο επόμενο διάστημα θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο η ροή των αιτήσεων. Ωστόσο θεωρούν εξαιρετικά απομακρυσμένο το σενάριο να ξεπεράσουν τις 10.000.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεσμεύτηκε να εξετάσει το ενδεχόμενο προώθησης συμπληρωματικού σχεδίου. Διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτό θα αφορά μόνο όσους υποβάλουν αίτηση για το σχέδιο Εστία και κριθούν μη βιώσιμοι για αναδιάρθρωση, λόγω χαμηλών εισοδημάτων. Επίσης δεν έχει ξεκαθαρίσει το είδος και το ύψος του συμπληρωματικού σχεδίου.

Επισημαίνεται επίσης ότι παρά το γεγονός ότι ο αρχικός σχεδιασμός προνοούσε την έναρξη των ηλεκτρονικών εκποιήσεων μετά την ολοκλήρωση της περιόδου για την υποβολή των αιτήσεων για το σχέδιο Εστία, τελικά ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης προχώρησε στην έκδοση του σχετικού διατάγματος με άμεση εφαρμογή. Μάλιστα η πλατφόρμα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αναμένεται να αναρτηθεί σήμερα στο διαδίκτυο, ενώ η πρώτη δημοπρασία αναμένεται να πραγματοποιηθεί λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, δηλαδή πριν τη λήξη της περιόδου για την υποβολή των αιτήσεων για το σχέδιο Εστία.

Εν τω μεταξύ βρίσκονται σε εξέλιξη πλειστηριασμοί στις αίθουσες, οι οποίοι περιλαμβάνουν πολλές περιπτώσεις κατοικιών, οι οποίες ενδέχεται να αποτελούν πρώτη κατοικία. Ενδεικτικά για τις αμέσως επόμενες 30 ημέρες, δηλαδή μέχρι την πλήρη λειτουργία της πλατφόρμας των ηλεκτρονικών εκποιήσεων, είναι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί στις αίθουσες για 432 ακίνητα, συνολικής αξίας 85,3 εκατ. ευρώ. Μάλιστα μεταξύ των πάνω ακινήτων περιλαμβάνονται 95 κατοικίες και 38 διαμερίσματα, τα περισσότερα από τα οποία έχουν αξία κάτω από το όριο του σχεδίου Εστία (350 χιλ. ευρώ). Σημειώνεται επίσης ότι πολλές από τις πιο πάνω κατοικίες και διαμερίσματα βρίσκονται σε καθαρά οικιστικές περιοχές, γεγονός το οποίο αυξάνει την πιθανότητα ορισμένες απ’ αυτές να αποτελούν κύρια κατοικία.

10 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενα στα νοικοκυριά

Το σύνολο των μη εξυπηρετούμενων δανείων των νοικοκυριών ξεπερνά τα 10 δισ. ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι περίπου το ένα τρίτο έχουν ως υποθήκη την κύρια κατοικία του δανειολήπτη.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας, στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα υπάρχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια 5,01 δισ. ευρώ, τα οποία αφορούν νοικοκυριά. Εκτιμάται επίσης ότι άλλα τόσα υπάρχουν στα χαρτοφυλάκια των εταιρειών εξαγοράς πιστώσεων. Ενδεικτικά μόνο στην ΚΕΔΙΠΕΣ (πρώην Συνεργατική) υπάρχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 6,70 δισ. ευρώ, τα περισσότερα από τα οποία αφορούν νοικοκυριά.

Επισημαίνεται επίσης ότι τα περισσότερα από τα πιο πάνω δάνεια δεν βρίσκονται κάτω από πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και ως εκ τούτου κινδυνεύουν άμεσα με εκποίηση. Ενδεικτικά στις τράπεζες από τα 5,01 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενα, μόνο τα 2,23 δισ. ευρώ βρίσκονται κάτω από αναδιάρθρωση, ενώ τα υπόλοιπα 2,78 δισ. ευρώ (ποσοστό 55,5%) δεν καλύπτονται από οποιαδήποτε συμφωνία. Μάλιστα η κατάσταση στις εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων είναι ακόμη χειρότερη, αφού ελάχιστα δάνεια έχουν τύχει αναδιάρθρωσης.

Οι τελευταίοι πλειστηριασμοί σε αίθουσες

Συνεχίζονται στο μεταξύ οι πλειστηριασμοί σε αίθουσες, μέχρι την πλήρη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Μάλιστα για το χρονικό διάστημα το οποίο μεσολαβεί μέχρι την πρώτη ηλεκτρονική δημοπρασία (18/11 – 17/12) είναι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί για 432 ακίνητα, συνολικής αξίας 85,3 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται επίσης ότι μεταξύ των πιο πάνω ακινήτων περιλαμβάνονται 95 κατοικίες, 38 διαμερίσματα και 4 πολυκατοικίες. Στη Λευκωσία τίθενται προς πώληση 72 ακίνητα αξίας 19,7 εκατ. ευρώ, στη Λεμεσό 161 ακίνητα αξίας 34,9 εκατ. ευρώ, στη Λάρνακα 26 ακίνητα αξίας 7,2 εκατ. ευρώ, στην Πάφο 147 ακίνητα αξίας 19,7 εκατ. ευρώ και στην Αμμόχωστο 26 ακίνητα αξίας 3,7 εκατ. ευρώ. Τα ακίνητα ανά επαρχία και περιοχή είναι τα εξής:

Λευκωσία:

Έγκωμη: Κατοικία (671.200 ευρώ), Οικόπεδο (1.116.800 ευρώ).

Στρόβολος: Πολυκατοικία (560.000 ευρώ), τριώροφο (1.167.200 ευρώ), δύο κατοικίες (329.200 – 617.600 ευρώ), κατάστημα (260.400 ευρώ).

Λακατάμεια: Οικόπεδο (183.600 ευρώ).

Άγιος Ανδρέας: Οικόπεδο (410.400 ευρώ).

Άγιος Αντώνιος: Τέσσερα διαμερίσματα (81.000 – 165.500 ευρώ), ταράτσα (435.000 ευρώ), κατάστημα (556.500 ευρώ).

Τρυπιώτη: Γραφείο (85.600 ευρώ).

Παλλουριώτισσα: Κατάστημα (357.200 ευρώ).

Καϊμακλί: Πολυκατοικία με κατάστημα στο ισόγειο και 13 διαμερίσματα (1.326.628 ευρώ).

Λατσιά: Τεμάχιο με βιομηχανικά υποστατικά (682.400 ευρώ), δύο χωράφια (124.400 – 139.200 ευρώ).

Γέρι: Κατοικία (736.000 ευρώ).

Αγλαντζιά: Κατοικία (584.800 ευρώ), χωράφι (79.600 ευρώ).

Δάλι: Κατοικία (42.400 ευρώ), τεμάχιο με βιομηχανικά υποστατικά (804.800 ευρώ), τρία χωράφια (100.080 – 574.800 ευρώ).

Κοκκινοτριμιθιά: Εργοστάσιο (571.625 ευρώ).

Άγιοι Τριμιθιάς: Οικόπεδο με δύο κατοικίες (334.000 ευρώ μαζί), κατοικία (50.400 ευρώ).

Ακάκι: Δύο χωράφια (8.000 – 10.000 ευρώ).

Ορούντα: Οκτώ χωράφια (3.800 – 27.200 ευρώ).

Ασκάς: Δύο χωράφια (3.720 – 5.160 ευρώ).

Μιτσερό: Κατοικία (225.200 ευρώ), ερειπωμένη κατοικία (8.000 ευρώ), χωράφι (29.200 ευρώ).

Πηγένια: Οκτώ χωράφια (38.800 -104.800 ευρώ).

Δευτερά: Κατοικία (369.325 ευρώ), δύο χωράφια (101.575 – 341.700 ευρώ).

Κλήρου: Δύο οικόπεδα (3.800 – 22.950 ευρώ), πέντε χωράφια (400 – 30.800 ευρώ).

Πλατανιστάσα: Χωράφι (17.480 ευρώ).

Αγία Μαρίνα: Χωράφι (19.200 ευρώ).

Ποτάμι: Χωράφι (26.800 ευρώ).

Άγιος Θεόδωρος Σολέας: Χωράφι (3.640 ευρώ).

Κάτω Πύργος: Τρία χωράφια (59.200 – 164.800 ευρώ).

Λάρνακα:

Σωτήρος: Κτίριο (602.000 ευρώ), κατάστημα (55.200 ευρώ), δύο οικόπεδα (92.000 – 387.200 ευρώ).

Χρυσοπολίτισσα: Κτίριο (178.800 ευρώ).

Σκάλα: Κατοικία (602.000 ευρώ), διαμέρισμα (90.000 ευρώ).

Αραδίππου: Κατοικία (192.000 ευρώ), κτίριο (516.800 ευρώ).

Ορόκλινη: Τρία διαμερίσματα (122.400 – 126.000 ευρώ), οικόπεδο (126.400 ευρώ).

Ορμήδεια: Κατοικία (129.600 ευρώ).

Άγιος Θεόδωρος: Πέντε χωράφια (28.400 – 1.090.000 ευρώ).

Ξυλοφάγου:     Χωράφι (14.800 ευρώ).

Μιτσερό: Χωράφι (38.400 ευρώ).

Αλεθρικό: Χωράφι (108.400 ευρώ), οικόπεδο (72.000 ευρώ).

Χοιροκοιτία: Δύο χωράφια (78.000 – 446.800 ευρώ).

Μενόγεια: Χωράφι (49.200 ευρώ).

Αμμόχωστος:

Λιοπέτρι: Κατοικία (60.400 ευρώ), κτίριο (214.000 ευρώ).

Δερύνεια: Δύο οικόπεδα (74.400 – 75.600 ευρώ), χωράφι (73.200 ευρώ).

Αγία Νάπα: Δύο διαμερίσματα (38.000 – 48.400 ευρώ), δύο χωράφια (59.600 – 272.000 ευρώ).

Παραλίμνι: Δύο κατοικίες (127.200 – 288.000 ευρώ), συγκρότημα οκτώ κατοικιών (562.000 ευρώ), εμπορικό κτίριο (298.400 ευρώ), κατάστημα (95.200 ευρώ), δύο χωράφια (37.200 – 192.000 ευρώ), οικόπεδο (18.800 ευρώ).

Αυγόρου: Τέσσερα χωράφια (17.600 – 60.800 ευρώ), δύο οικόπεδα (51.200 – 58.400 ευρώ).

Φρέναρος: Κατοικία (56.800 ευρώ), χωράφι (80.000 ευρώ).

Λεμεσός:

Απόστολος Ανδρέας: Διαμέρισμα (72.800 ευρώ), δύο καταστήματα (81.600 – 321.200 ευρώ).

Απόστολοι Πέτρος και Παύλος: Κατοικία (392.000 ευρώ), κτίριο (134.400 ευρώ), δύο καταστήματα (85.000 – 87.000 ευρώ).

Άγιος Τύχωνας: Διαμέρισμα (106.400 ευρώ), κατοικία (41.200 ευρώ).

Άγιος Σπυρίδωνας: Τρία οικόπεδα (105.200 – 1.594.400 ευρώ).

Γερμασόγεια: Δύο κατοικίες (350.000 ευρώ έκαστη), διαμέρισμα (98.400 ευρώ), κατάστημα (413.600 ευρώ), πολυκατοικία με 10 διαμερίσματα (844.200 ευρώ).

Αγία Φύλα: Τέσσερις κατοικίες (160.000 – 864.000 ευρώ), τρία οικόπεδα (176.000 – 411.200 ευρώ), δύο χωράφια (28.000 – 74.400 ευρώ).

Αγία Ζώνη: Διαμέρισμα (251.750 ευρώ), δύο καταστήματα (56.400 – 172.900 ευρώ), γραφείο (153.425 ευρώ).

Άγιος Αθανάσιος: Τέσσερις κατοικίες (402.000 – 1.610.000 ευρώ), τρία οικόπεδα (622.800 – 675.200 ευρώ), κτίριο (502.000 ευρώ).

Κάτω Πολεμίδια: Δύο οικόπεδα (63.600 – 405.600 ευρώ), εμπορικό ακίνητο (580.000 ευρώ).

Αγία Τριάδα: Δύο γραφεία (65.600 – 179.200 ευρώ).

Κολόσσι: Οικόπεδο (104.400 ευρώ), χωράφι (520.000 ευρώ).

Πύργος: Κατοικία (426.000 ευρώ), τρία χωράφια (3.400 – 53.600 ευρώ).

Σουνι-Ζανακιά: Δύο χωράφια (136.800 – 148.000 ευρώ).

Ύψωνας: Εργοστάσιο (1.233.000 ευρώ), τρία χωράφια (58.800 – 348.800 ευρώ).

Κάψαλος: Κατοικία (346.000 ευρώ), δύο διαμερίσματα (67.600 – 108.400 ευρώ), κατάστημα (460.000 ευρώ), γραφείο (408.800 ευρώ), χωράφι (170.000 ευρώ), οικόπεδο (164.000 ευρώ).

Μέσα Γειτονιά: Κατοικία (246.000 ευρώ), οικόπεδο (93.600 ευρώ).

Ομόνοια   : Οικόπεδο (105.200 ευρώ).

Νεάπολη: Τέσσερα διαμερίσματα (113.600 – 166.400 ευρώ).

Καθολική: Πολυκατοικία (954.000 ευρώ).

Άγιος Μάμας: Δύο χωράφια (24.000 – 30.000 ευρώ).

Άγιος Ιωάννης: Οικόπεδο (356.000 ευρώ).

Παρεκκλησιά: Δύο καταστήματα (109.600 – 115.600 ευρώ), χωράφι (22.000 ευρώ).

Τσιφλικούδια: Διαμέρισμα (294.800 ευρώ), κτίριο (1.125.200 ευρώ).

Μονιάτης: Κατοικία (342.400 ευρώ).

Μοναγρούλλι: Δύο χωράφια (21.800 – 77.200 ευρώ).

Τραχώνι: Οικόπεδο (84.800 ευρώ).

Μονή: Χωράφι (186.400 ευρώ).

Κελλάκι: Τρία χωράφια (840 – 36.400 ευρώ).

Δύμες: Χωράφι (20.800 ευρώ).

Παλώδια: Κατοικία (421.600 ευρώ).

Ακαπνού: Δύο χωράφια (2.200 – 2.920 ευρώ).

Πισσούρι: Κατοικία (273.200 ευρώ), χωράφι (306.800 ευρώ).

Συκόπετρα: Επτά χωράφια (240 – 1.200 ευρώ).

Πεντάκωμο: Χωράφι (40.000 ευρώ).

Επταγώνια: Δέκα χωράφια (5.600 – 76.400 ευρώ).

Φασούλα: Χωράφι (10.320 ευρώ).

Φοινί: Δύο χωράφια (3.200 – 4.400 ευρώ).

Ερήμη: Χωράφι (188.000 ευρώ).

Δωρά: Είκοσι έξι χωράφια (2.400 – 39.200 ευρώ).

Παλαιόμυλος: Τέσσερα χωράφια (1.200 – 16.800 ευρώ).

Ποταμιού: Κατοικία (44.000 ευρώ).

Πάχνα: Τέσσερα χωράφια (5.600 – 42.800 ευρώ).

Ασγάτα: Χωράφι (12.000 ευρώ).

Καμινάρια: Πέντε χωράφια (1.560 -10.400 ευρώ).

Κάτω Πλάτρες: Οικόπεδο (71.200 ευρώ).

Πάνω Πλάτρες: Χωράφι (148.000 ευρώ).

Πάνω Κυβίδες: Οικόπεδο (55.600 ευρώ).

Πέρα Πεδί: Χωράφι (370.000 ευρώ).

Όμοδος: Χωράφι (4.680 ευρώ).

Πλατανίστεια: Χωράφι (24.000 ευρώ).

Πρόδρομος: Κατοικία (62.800 ευρώ).

Πάφος:

Κάτω Πάφος: Κτίριο (431.600 ευρώ), δύο καταστήματα (68.000 ευρώ – 313.600 ευρώ), τρία διαμερίσματα (29.200 – 76.800 ευρώ).

Άγιος Παύλος: Κτίριο (521.200 ευρώ), διαμέρισμα (44.800 ευρώ), κατοικία (180.000 ευρώ).

Άγιος Θεόδωρος: Κατοικία (178.000 ευρώ), δύο διαμερίσματα (37.600 – 66.000 ευρώ), οικόπεδο (58.000 ευρώ), κατάστημα (26.000 ευρώ).

Γεροσκήπου: Δύο κατοικίες (320.000 – 644.000 ευρώ), χωράφι (253.200 ευρώ).

Μούσερε: Χωράφι (14.800 ευρώ).

Χούλου: Χωράφι (16.800 ευρώ).

Ίννεια: Δύο κατοικίες (13.600 – 28.400 ευρώ), πέντε χωράφια (2.400 – 20.800 ευρώ).

Κυνούσα: Τρία χωράφια (14.800 – 42.800 ευρώ).

Πόλη Χρυσοχούς: Δύο κατοικίες (350.000 – 1.036.000 ευρώ).

Αναβαργός: Τρεις κατοικίες (96.400 έκαστη), εννέα διαμερίσματα (50.000 – 71.600 ευρώ), δύο οικόπεδα (50.400 – 120.000 ευρώ).

Κούκλια: Δύο κατοικίες (129.600 – 413.500 ευρώ), χωράφι (316.400 ευρώ).

Κοίλη: Χωράφι (38.000 ευρώ).

Άρμου: Τρία χωράφια (31.200 – 41.200 ευρώ).

Μαμώνια: Τέσσερα χωράφια (2.200 – 16.800 ευρώ).

Αργάκα: Χωράφι (122.400 ευρώ)

Θρινιά: Κατοικία (62.400 ευρώ).

Μέσα Χωριό: Οικόπεδο (55.600 ευρώ).

Μούτταλος: Οικόπεδο (121.200 ευρώ).

Αγία Μαρινούδα: Κατοικία (173.600 ευρώ).

Πιταργού: Δύο χωράφια (4.000 – 9.200 ευρώ).

Κελοκέδαρα: Τρία χωράφια (8.400 – 34.000 ευρώ).

Νέο Χωριό: Χωράφι (45.600 ευρώ).

Καλλέπεια: Οκτώ χωράφια (3.200 – 62.000 ευρώ).

Θελέτρα: Επτά χωράφια (6.000 – 46.400 ευρώ).

Έμπα: Κατοικία (154.000 ευρώ).

Μανδριά: Κατοικία (190.500 ευρώ).

Κάθηκας: Τρία χωράφια (18.400 – 32.400 ευρώ).

Στρουμπί: Τρεις κατοικίες (17.600 – 152.600 ευρώ), τρία χωράφια (11.600 – 24.400 ευρώ).

Πέγεια: Τέσσερις κατοικίες (54.000 -183.600 ευρώ), οικόπεδο (55.600 ευρώ), τέσσερα χωράφια (1.600 -205.600 ευρώ).

Χλώρακα: Δύο κατοικίες (29.920 -1,807.600 ευρώ), διαμέρισμα (58.800 ευρώ), δύο καταστήματα (58.000 -121.200 ευρώ), τρία χωράφια (24.960 – 28.440 ευρώ).

Επισκοπή: Χωράφι (72.800 ευρώ).

Λετύμβου: Δύο οικόπεδα (41.200 – 42.400 ευρώ), χωράφι (7.320 ευρώ).

Κονιά: Δύο κατοικίες (115.200 – 453.600 ευρώ).

Τσάδα: Κατοικία (362.400 ευρώ), τρία χωράφια (35.200 – 68.000 ευρώ).

Μηλιού: Δύο κατοικίες (70.000 – 266.800 ευρώ).

Περιστερώνα: Τρία χωράφια (41.600 – 48.000 ευρώ).

Στατός – Άγιος Φώτιος: Τρία χωράφια (22.400 – 74.800 ευρώ).

Πάνω Ακουρδάλεια: Χωράφι (54.800 ευρώ).

Τάλα: Οικόπεδο (136.400 ευρώ), χωράφι (92.400 ευρώ).

Αναρίτα: Δύο χωράφια (26.400 – 50.800 ευρώ).

Κισσόνεργα: Κατοικία (68.800 ευρώ).

Αρόδες: Δύο χωράφι (46.000 – 62.000 ευρώ).

Πάνω Παναγιά: Χωράφι (70.000 ευρώ).

Άγιος Δημητριανός: Χωράφι (25.600 ευρώ).

Κοιλίνεια: Χωράφι (5.200 ευρώ).

Πωμός: Κατοικία (1.500.000 ευρώ), δύο χωράφια (3.400 – 6.800 ευρώ).

Γαλαταριά: Χωράφι (5.200).

Τραχυπέδουλα: Τρία χωράφια (3.600 – 6.750 ευρώ).

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy