Καυκαλιάς: Η Κυβέρνηση, φόρτωσε στην Επ. Σιτηρών, επιπρόσθετα βάρη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

“Καταγγέλλουμε για ακόμη μια φορά, τις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης για κλείσιμο της Επιτροπής Σιτηρών και το γεγονός ότι εδώ και έξι χρόνια δεν έκανε τίποτε, δεν πήρε κανένα μέτρο για την αναστροφή της ζημιογόνας πορείας της”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του μετά από τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών
με θέμα τον Προϋπολογισμό της Επιτροπής Σιτηρών, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άντρος Καυκαλιάς.

Αυτούσια η δήλωση

Η Επιτροπή Σιτηρών έχει περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση ως αποτέλεσμα των μεθοδεύσεων της Κυβέρνησης για κλείσιμο της

Οι κυβερνώντες το 2013 παρέλαβαν την Επιτροπή Σιτηρών με μερίδιο αγοράς 50%, σε κατάσταση κερδοφορίας και με ένα σημαντικό αποθεματικό. Έξι χρόνια μετά, το μερίδιο της Επιτροπής μειώθηκε δραματικά, φτάνει μόλις στο 20% και η Eπιτροπή σημειώνει επαναλαμβανόμενες ζημιές. Συγκεκριμένα, οι ζημιές του 2018, ήταν 3 εκατομμύρια, ενώ το αποθεματικό της Επιτροπής Σιτηρών εξαντλείται μέχρι το τέλος του 2019.

Καταγγέλλουμε για ακόμη μια φορά, τις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης για κλείσιμο της Επιτροπής Σιτηρών και το γεγονός ότι εδώ και έξι χρόνια δεν έκανε τίποτε, δεν πήρε κανένα μέτρο για την αναστροφή της ζημιογόνας πορείας της. Στην πράξη η Κυβέρνηση επιλέγει να οδηγήσει την Επιτροπή σε δεινή οικονομική θέση για να δικαιολογήσει την απόφαση της για κλείσιμο και παράδοση του τομέα των Σιτηρών σε ολιγοπωλιακές καταστάσεις.

Δεν έφταναν όλα αυτά, με την ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού Λεμεσού, η Κυβέρνηση, φόρτωσε στην Επιτροπή Σιτηρών, επιπρόσθετα βάρη μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως, αφού πλέον οι χρεώσεις από τους ιδιώτες επενδυτές προς την Επιτροπή για το δικαίωμα χρήσης του χώρου και τα τέλη εκφόρτωσης έχουν τριπλασιαστεί.

Είναι προφανές, ότι η Κυβέρνηση και στην περίπτωση της Επιτροπής Σιτηρών, επιλέγει να ενεργήσει υπέρ των ιδιωτών και εις βάρος της κοινωνίας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy