Κύμα κακοκαιρίας: Τα προβλήματα που αφήνει σε Λάρνακα και Λεμεσό

Δεν προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές από το κύμα κακοκαιρίας και τους σφοδρούς ανέμους που έπληξαν χθες βράδυ την επαρχία της Λάρνακας ανέφερε ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι δε χρειάστηκε η παρέμβαση των συνεργείων του Δήμου χθες το βράδυ. Πρόσθεσε ότι από το πρωί βρίσκονται στους δρόμους τα συνεργεία για αξιολόγηση της κατάστασης και των ζημιών.

Επίσης είπε ότι πολλά φρεάτια έχουν κλείσει από χόρτα. Ο Ανδρέας Βύρας είπε ακόμα ότι έπιασαν τόπο τα προληπτικά και προσωρινά μέτρα που έλαβε ο Δήμος.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαϊδης είπε ότι δεν προκλήθηκαν σοβαρά περιστατικά από τις χθεσινές έντονες βροχοπτώσεις και τους σφοδρούς ανέμους στην Λεμεσό.

Πρόσθεσε ότι υπήρξε έντονη κινητοποίηση από την πρώτη στιγμή σημειώνοντας ότι τα συνεργεία του Δήμου προχώρησαν ανάμεσα σε άλλα στην εκκένωση χώρου στάθμευσης ενώ δέντρα αποκόπηκαν.

Ο Νίκος Νικολαϊδης είπε ότι πρέπει να γίνουν και άλλα επιπρόσθετα μέτρα για αντιμετώπιση των έντονων καιρικών συνθηκών. Όπως είπε, μπορούν να γίνουν μικρές παρεμβάσεις αλλά με μικρές βελτιώσεις.

Πρόσθεσε ότι για να λυθεί σε ικανοποιητικό βαθμό το πρόβλημα θα πρέπει να γίνουν μεγάλα έργα στο κέντρο της πόλης και εξέφρασε την ελπίδα όπως αυτά αρχίσουν εντός του 2020.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy