Λάρνακα-Κρασνοτάρ: Πραγματοποιήθηκε η Β’ Φάση Αδελφοποίησης

Πραγματοποιήθηκε στις 25 Οκτωβρίου η Τελετή της Β’ Φάση Αδελφοποίησης μεταξύ πόλης της Λάρνακας και της πόλης του Κρασνοτάρ, Ρωσίας.

Η 2η φάση της Αδελφοποίησης πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας στην παρουσία του Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βουλευτών, Εκπροσώπων Κομμάτων, Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας και άλλων Αρχών και Συνόλων της πόλης. Για το σκοπό της Αδερφοποίησης παρευρέθηκε στην Λάρνακα 4μελής αποστολή του Δήμου Κρασνοτάρ με επικεφαλείς τον Δήμαρχο της πόλης κ. EvgenyPervyshov.

Την χάρτα Αδελφοποίησης υπόγραψαν ο Δημάρχος Λάρνακας και ο Δήμαρχος του Krasnodar και η Τελετή ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας κατά την Τελετή ανάφερε μεταξύ άλλων: «…Σήμερα, επισφραγίζεται μία προσπάθεια που άρχισε πριν από χρόνια, για την αδελφοποίηση μεταξύ των Δήμων μας που σήμερα βρίσκει το αίσιο τέλος της, χαράζοντας μια νέα αρχή, που είμαι βέβαιος ότι θα είναι εποικοδομητική και για τα δύο μέρη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ιδέα για αδελφοποίηση των πόλεων μας, την υπέβαλαν οι δημότες των δύο πόλεων αφού για 20 χρόνια τώρα υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση που ενώνει τις δύο πόλεις ολόχρονα. Είναι φανερό ότι οι λαοί των πόλεων μας γνωρίζονται μεταξύ τους, γνωρίζουν τις πόλεις μας, για αυτό και τις επιλέγουν για διάφορους σκοπούς.

Η αδελφοποίηση της πόλης του Κρασνοντάρ με την πόλη της Λάρνακας μπορεί να αποβεί δυνατή και ειλικρινής, προάγοντας τις αξίες της φιλίας, της αλληλεγγύης και της αδελφοσύνης μεταξύ των πολιτών των δύο τόπων…»

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής της αποστολής από το Krasnodar στην Λάρνακα, μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Λάρνακα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με φορείς της πόλης και συζητήθηκαν θέματα τουρισμού, πολιτισμού, εμπορίου και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας μεταξύ των δύο πόλεων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy