Λεμεσός: Άφησαν ακάλυπτους τους νεφροπαθείς- Κινδυνεύουν ζωές

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας και κάθε άλλου αρμόδιου κυβερνητικού φορέα για μια μεγάλη μερίδα πολιτών της Λεμεσού, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το σοβαρό πρόβλημα της νεφροπάθειας.

Αδιαφορία που συμβάλλει στην επιδείνωση της κατάστασης αυτών που υποφέρουν και απειλούνται ακόμα και με θάνατο.

Σχετική είναι η αναφορά του βουλευτή Λεμεσού του ΑΚΕΛ και μέλους της Επιτροπής Υγείας, Γιώργου Γεωργίου, ο οποίος μετά από προσωπικές επισκέψεις στο νοσοκομείο και επαφές με νεφροπαθείς, καταγγέλλει την αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας καθώς και του αρμόδιου Οργανισμού για τη στελέχωση της Μονάδας Νεφροπαθών στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Επισημαίνοντας ότι η Μονάδα έγινε τους τελευταίους μήνες εθελοντικά, με συντονιστή τον Σύνδεσμο Φίλων Νεφροπαθών, ο κ. Γεωργίου στιγματίζει το γεγονός ότι εξακολουθεί να υπάρχει και συνεχώς διαιωνίζεται το σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης της Μονάδας από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Τονίζοντας ότι ο κίνδυνος για τους νεφροπαθείς, οι οποίοι έχουν ανάγκη την καθημερινή αιμοκάθαρση, είναι τεράστιος, με το θάνατο να παραμονεύει, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ καταγγέλλει ότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες, υποσχέσεις και δεσμεύσεις δεν υλοποιούνται και παραμένουν χωρίς αντίκρισμα.

Καλώντας το Υπουργείο Υγείας και όλους τους αρμόδιους Οργανισμούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποδείξουν στην πράξη την κοινωνική ευαισθησία τους και να δράσουν άμεσα, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα της ελλιπούς στελέχωσης της Μονάδας Νεφροπαθών του νοσοκομείου Λεμεσού, ο κ. Γεωργίου επισημαίνει ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ έχει εγγράψει το θέμα στην Επιτροπή Υγείας ζητώντας ενημέρωση.

Χρήστος Χαραλάμπους

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy