Λεμεσός: Έκλεισαν το δρόμο οι επηρεαζόμενοι στη Νίκου Παττίχη

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τα μέτρα και να μην επιτρέψουν τη δημιουργία διαχωριστικής νησίδας, είναι οι καταστηματάρχες και οι περίοικοι της οδού Νίκου και Δέσποινας Παττίχη, οι οποίοι κάλεσαν τον εργολάβο να μην προχωρήσει με το έργο.

 

Ως πρώτο μέτρο δυναμικής αντίδρασης, οι επηρεαζόμενοι, απέκλεισαν στις 10.30 τον δρόμο, βόρεια προς τον κυκλικό κόμβο Πολεμιδιών, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του Φορέα Κυκλοφοριακών Θεμάτων, να ανάψει το πράσινο φως για τη δημιουργία της διαχωριστικής νησίδας στην κεντρική οδική αρτηρία της Λεμεσού και προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο.

 

«Καλούμε τον οποιονδήποτε εργολάβο ανέλαβε το έργο, να μην έρθει να κτίσει εδώ, αυτός θα κτίζει, εμείς θα χαλούμε, δεν το κάνουμε αυτό γιατί είμαστε μάγκες ή νταήδες, το κάνουμε αυτό για να προστατέψουμε τις μικρομεσαίες οικογενειακές μας επιχειρήσεις για να μη βρεθούμε και εμείς στο δρόμο, στην ανεργία και στα κόκκινα δάνεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ομάδας πρωτοβουλίας Πόλυς Καττάσης, ο οποίος έκανε λόγο για αλλότρια συμφέροντα, αφού όπως είπε ο συγκεκριμένος δρόμος παρουσιάζει τα λιγότερα τροχαία δυστυχήματα.

 

«Σήμερα είναι η αρχή των εκδηλώσεων διαμαρτυρία των καταστηματαρχών. Πιστεύω ότι το μήνυμα πρέπει να πάει με το σωστό τρόπο και να ακούσουν τις προτάσεις των ανθρώπων αυτών για να γίνει μιας άλλης μορφής ανάπτυξης του δρόμου», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κεντρικός Οργανωτικός της ΠΟΒΕΚ, Κυριάκος Μουστάκας. Ο κ. Μουστάκας επεσήμανε την αποφασιστικότητα των επηρεαζόμενων να μην επιτρέψουν τη δημιουργία της νησίδας με όποιο κόστος. «Με τον τρόπο που αποτρέψαμε σήμερα την κυκλοφορία, θα αποτρέψουμε τον εργολάβο να κάνει το έργο. Δεν νομίζω να είναι ποινικό αδίκημα να μη δεχθώ τα έργα που γίνονται έξω από το μαγαζί μου, όμως εάν υπάρχει, είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη», ανέφερε.

 

Ζητώντας συγνώμη από τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν λόγω της διαμαρτυρίας τους, η εκ των επηρεαζόμενων, Μαρίνα Σωκράτους έκανε λόγο για αποσπασματική ετσιθελική απόφαση, που θα επιφέρει περισσότερα προβλήματα στην περιοχή. «Επιμένουμε ότι η νησίδα δεν είναι η λύση για την ασφάλεια και καταστρέφει την εμπορικότητα. Θέλουμε αυτά τα δύο να συμπορεύονται και οι αρχές να μας ακούσουν. Δεν ακούν κανένα, έχουν ετσιθελική πολιτική, για αυτό είναι και η διαμαρτυρία σήμερα», ανέφερε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy