Λιβύη: Την ανάγκη για επιστροφή όλων στον πολιτικό διάλογο επαναλαμβάνει η Υπάτη Εκπρόσωπος

Η Ύπατη Εκπρόσωπος  της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική  Federica Mogherini συναντήθηκε σήμερα με τον Fayez Mustafa al-Sarraj, πρόεδρο του Συμβουλίου Προεδρίας και του Πρωθυπουργού της Λιβυής, πριν από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων για να συζητήσει την κρίση στη Λιβύη.

Η Federica Mogherini επανέλαβε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένει από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και τους περιφερειακούς παράγοντες να σταματήσουν αμέσως τις στρατιωτικές τους δραστηριότητες και να ξεκινήσουν εκ νέου τον πολιτικό διάλογο, προς το συμφέρον όλων των Λιβυκών. Εξέφρασε δε πλήρη υποστήριξη για το έργο του ειδικού αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Ghassan Salamé, στο έργο του για την εξεύρεση εκεχειρίας και την ενθάρρυνση επιστροφής στις διαπραγματεύσεις.

Η Ύπατη Εκπρόσωπος και ο Πρωθυπουργός Al Sarraj συζήτησαν επίσης την ανθρωπιστική κατάσταση στη Λιβύη, όπου χιλιάδες άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί μετά την επίθεση στην Τρίπολη. Η Federica Mogherini υπογράμμισε τη σημασία της διασφάλισης της πρόσβασης στην ανθρωπιστική βοήθεια, της επιτακτικής προστασίας των πολιτών καθώς και της συνεχιζόμενης εργασίας, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και τον Διεθνή Οργανισμό Υγείας (IOM), για την προστασία και τη συνδρομή των μεταναστών στα κέντρα κράτησης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy