Νέα Σαλαμίνα: «Συνεχίζουμε μέχρι την τελική δικαίωση»

Η διοίκηση της Νέας Σαλαμίνας, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τέτοια ημέρα, εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Την ημέρα που ο τουρκικός στρατός αποβιβάστηκε στις ακτές της Κερύνειας, πέντε ημέρες μετά το προδοτικό πραξικόπημα.

Αναλυτικά:

«Ακόμα μια χρονιά η θαλασσοφίλητη Αμμόχωστος και τα κατεχόμενα εδάφη μας περιμένουν βουβά και καρτερικά την επιστροφή των νόμιμων κατοίκων της, αποκαθιστώντας με αυτό τον τρόπο το βίαιο διωγμό που υπέστησαν πέραν των 200 χιλιάδων συμπατριωτών μας από τη βάρβαρη τούρκικη εισβολή της 20ης Ιουλίου 1974.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Αμμοχώστου καταδικάζει απερίφραστα την τούρκικη εισβολή και τα εγκλήματα πολέμου που συντελέστηκαν το μαύρο Ιούλη του 1974, με συνέπεια τα κατεχόμενα εδάφη μας αλλά και χιλιάδες πρόσφυγες να μετρούν ακόμα πληγές.

45 χρόνια μετά το δίδυμο έγκλημα χιλιάδες οικογένειες ζουν σε προσφυγικούς συνοικισμούς, αναζητούν την τύχη των δικών τους ανθρώπων και περιμένουν υπομονετικά την τελική δικαίωση.

45 χρόνια μετά το 37% των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας παραμένει υπό ομηρία και κατοχή των τούρκικων στρατευμάτων.

45 χρόνια οι μνήμες παραμένουν νωπές από το θάνατο και τη βία που σκόρπισε ο Αττίλας εκμεταλευόμενος το φασιστικό προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Το σωματείο μας ήταν, είναι και θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή του αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου μας κρατώντας άσβεστη τη μνήμη της Αμμοχώστου.

Μέλη και φίλοι της ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Αμμοχώστου έδωσαν τη ζωή τους για την υπεράσπιση της πατρίδας και το ελάχιστο που τους οφείλουμε είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια επιστροφής στα χώματα μας μέχρι την τελική δικαίωση.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ Αμμοχώστου – ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ – Επιστροφή!».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy