“Το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» των κυβερνώντων στα της Παιδείας, θα οδηγήσει σε νέα κρίση”

“Ενώ τα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης είναι πολλά και πιεστικά, οι κυβερνώντες απέτυχαν να ολοκληρώσουν καν το διάλογο στη ΜΕΠΕΥ για τα εργασιακά των εκπαιδευτικών και να επεκτείνουν τη συζήτηση στα πιο σοβαρά ζητήματα της Παιδείας”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο Χρίστος Χριστοφίδης Επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας ΑΚΕΛ, για τη διαφαινόμενη νέα κρίση στη Παιδεία.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Οι κυβερνώντες οδηγούν σε νέα σοβαρή κρίση στην Παιδεία

Οι κυβερνώντες οδηγούν σε νέα σοβαρή κρίση στην Παιδεία. Ενώ τα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης είναι πολλά και πιεστικά, οι κυβερνώντες απέτυχαν να ολοκληρώσουν καν το διάλογο στη ΜΕΠΕΥ για τα εργασιακά των εκπαιδευτικών και να επεκτείνουν τη συζήτηση στα πιο σοβαρά ζητήματα της Παιδείας.

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, της 3ης Οκτωβρίου 2018, έθετε ως καταληκτική ημερομηνία για το διάλογο στη ΜΕΠΕΥ τις 31/12/2018. Βρισκόμαστε σχεδόν πέντε μήνες μετά και όλα βρίσκονται στον αέρα. Η ανυπαρξία ουσιαστικού διαλόγου ήταν η βασική αιτία που οδήγησε στη μεγάλη κρίση του περασμένου καλοκαιριού. Ένα χρόνο μετά, είναι σαν να και δεν κατάλαβαν τίποτα οι κυβερνώντες από αυτή την κρίση. Επιβάλλουν μονομερώς μέτρα. Κανένας σήμερα δεν γνωρίζει στη βάση ποιων αποφάσεων θα γίνει η στελέχωση των σχολείων το επόμενο χρονικό διάστημα.

Είναι τραγικό, ενώ η Παιδεία μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, την ώρα που συζητούμε ότι ενδέχεται ο θάνατος ενός παιδιού να σχετίζεται με φαινόμενα μπουλιγκ στο σχολείο, ενώ το εκπαιδευτικό μας σύστημα έχει ανάγκη από σοβαρές τομές και εκσυγχρονισμό, τίποτα να μην προχωρά με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας.

Ο ετσιθελισμός, ο αυταρχισμός, το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», η έλλειψη διαλόγου, θα οδηγήσουν σε νέα προβλήματα, νέες συγκρούσεις, νέα κρίση. Απευθύνουμε έκκληση στους κυβερνώντες επιτέλους να σοβαρευτούν. Να ολοκληρωθεί άμεσα ο διάλογος στη ΜΕΠΕΥ και να προχωρήσουν άμεσα σε σοβαρό διάλογο με όλους τους εκπαιδευτικούς εταίρους για τις μεγάλες εκκρεμότητες, με πρώτη τη συζήτηση για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy