Σαρωτικές εκποιήσεις φέρνει η επόμενη μέρα της αποτυχίας του σχεδίου «Εστία»

Προγραμματίστηκαν πλειστηριασμοί για 329 ακίνητα αξίας 91,5 εκατ. ευρώ - Στο σφυρί και εκκλησία!

  • 52 ακίνητα αξίας 15,9 εκατ. ευρώ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα
  • Στη λίστα 81 κατοικίες και διαμερίσματα αξίας κατά μέσο όρο 287,5 χιλ. ευρώ το καθένα

Σαρωτικές εκποιήσεις φέρνει η επόμενη μέρα της αποτυχίας του σχεδίου Εστία, ενώ οι τράπεζες και οι εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο πώλησης μεγάλων πακέτων μη εξυπηρετούμενων δανείων σε επενδυτικά ταμεία. Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών για τις αμέσως επόμενες μέρες και μέχρι το τέλος Φεβρουάριου είναι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί για 329 ακίνητα συνολικής αξίας 91,5 εκατ. ευρώ. Μάλιστα η λίστα περιλαμβάνει 81 κατοικίες και διαμερίσματα, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι μικρής και μεσαίας αξίας. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο μέσος όρος για τις πιο πάνω κατοικίες και διαμερίσματα είναι 287,5 χιλ. ευρώ. Επίσης στη λίστα υπάρχουν πολυκατοικίες και συγκροτήματα κατοικιών, καθώς και οικιστικά ακίνητα άλλων τύπων. Από τα 329 ακίνητα τα οποία θα περάσουν από τη διαδικασία του πλειστηριασμού τις επόμενες μέρες, τα 52 θα τεθούν προς πώληση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (eauction). Η αξία των υπό αναφορά ακινήτων είναι 15,9 εκατ. ευρώ. Μάλιστα η λίστα περιλαμβάνει τέσσερις κατοικίες (μία στη Λευκωσία και τρεις στη Λεμεσό), καθώς επίσης μια πολυκατοικία (στη Λεμεσό) και ένα συγκρότημα τριών κατοικιών που βρίσκονται υπό ανέγερση (στη Λευκωσία).

Πρώτη η Λεμεσός

Ανά επαρχία τα περισσότερα ακίνητα τα οποία θα περάσουν από τη διαδικασία του πλειστηριασμού τις επόμενες μέρες βρίσκονται στη Λεμεσό, ενώ ακολουθούν η Λάρνακα, η Πάφος, η Λευκωσία και η Αμμόχωστος. Επίσης, στα οικιστικά ακίνητα στην πρώτη θέση βρίσκεται η επαρχία Λάρνακας, ενώ ακολουθούν η Πάφος, η Λευκωσία, η Λεμεσός και η Αμμόχωστος. Τα στοιχεία ανά επαρχία είναι τα εξής:

Λευκωσία: Προγραμματίστηκαν πλειστηριασμοί για 44 ακίνητα συνολικής αξίας 11,1 εκατ. ευρώ. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αναρτήθηκαν 13 ακίνητα αξίας 3,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα θα τεθούν σε πλειστηριασμό στις αίθουσες με την παλιά μέθοδο. Η λίστα περιλαμβάνει 15 κατοικίες και διαμερίσματα, των οποίων η αξία ανέρχεται κατά μέσο όρο σε 279,8 χιλ. ευρώ

Λεμεσός: Προγραμματίστηκαν πλειστηριασμοί για 120 ακίνητα συνολικής αξίας 52,3 εκατ. ευρώ. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αναρτήθηκαν 13 ακίνητα αξίας 11 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα θα τεθούν σε πλειστηριασμό στις αίθουσες. Η λίστα περιλαμβάνει 14 κατοικίες και διαμερίσματα, των οποίων η αξία ανέρχεται κατά μέσο όρο σε 656,7 χιλ. ευρώ.

Λάρνακα: Προγραμματίστηκαν πλειστηριασμοί για 79 ακίνητα συνολικής αξίας 15,1 εκατ. ευρώ. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αναρτήθηκαν 6 ακίνητα αξίας 781 χιλ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα θα τεθούν σε πλειστηριασμό στις αίθουσες. Η λίστα περιλαμβάνει 30 κατοικίες και διαμερίσματα, των οποίων η αξία ανέρχεται κατά μέσο όρο σε 190,5 χιλ. ευρώ. Πάφος: Προγραμματίστηκαν πλειστηριασμοί για 74 ακίνητα συνολικής αξίας 10,6 εκατ. ευρώ. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αναρτήθηκαν 17 ακίνητα αξίας 728,2 χιλ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα θα τεθούν σε πλειστηριασμό στις αίθουσες. Η λίστα περιλαμβάνει 21 κατοικίες και διαμερίσματα, των οποίων η αξία ανέρχεται κατά μέσο όρο σε 178,2 χιλ. ευρώ.

Αμμόχωστος: Προγραμματίστηκαν πλειστηριασμοί για 12 ακίνητα συνολικής αξίας 2,4 εκατ. ευρώ. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αναρτήθηκαν 3 ακίνητα αξίας 307,5 χιλ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα θα τεθούν σε πλειστηριασμό στις αίθουσες. Η λίστα περιλαμβάνει μία κατοικία αξίας 442,5 χιλ. ευρώ.

Στο σφυρί και εκκλησία!

Μεταξύ των ακινήτων που θα περάσουν από τη διαδικασία του πλειστηριασμού τις επόμενες μέρες περιλαμβάνεται και μία εκκλησία στην κοινότητα του Κόρνου στην επαρχία Λάρνακας. Ο πλειστηριασμός είναι προγραμματισμένος για την ερχόμενη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με το ειδοποιητήριο έγγραφο, η εκκλησία έχει εμβαδόν 64 τ.μ. και έχει ανεγερθεί σε χωράφι έκτασης 1.673 τ.μ

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy