Σύλληψη 23χρονου στη Λάρνακα για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

Ένα άτομο, ηλικίας 23 ετών συνελήφθη για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε μετά από πληροφορία, που έφθασε στο Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από την Europol. Σύμφωνα με την πληροφορία, κάτοχος διαδικτυακού χώρου αποθήκευσης δεδομένων, ανέβασε και αποθήκευσε στο λογαριασμό του, αριθμό αρχείων βίντεο με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών.

Από εξετάσεις που διενήργησαν τα μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον 23χρονου κατοίκου Λάρνακας.

Ο νεαρός συνελήφθη χθες δυνάμει δικαστικού εντάλματος και στην κατοχή του εντοπίστηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο κατασχέθηκε για να τύχει δικανικών εξετάσεων.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μια ηλεκτρονική ταμπλέτα (tablet) και δύο συσκευές αποθήκευσης ηλεκτρονικών δεδομένων (USB), τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.

Ο νεαρός τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης απόκτησης ή κατοχής παιδικής πορνογραφίας, απόκτησης πρόσβασης σε παιδική πορνογραφία, διανομής, διάδοσης ή μετάδοσης παιδικής πορνογραφίας και προσφοράς ή παροχής πληροφοριών για παιδική πορνογραφία.

Αργότερα σήμερα ο 23χρονος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος κράτησης του.

Την υπόθεση διερευνά το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy