Τοποθετήθηκε και στη Λάρνακα το «Ανακυκλώψαρο»

Η Medochemie Ltd μέσα στα πλαίσια της περιβαλλοντικής της δράσης και εταιρικής της κοινωνικής ευθύνης, σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρνακας, εγκατέστησαν στην παραλία των Φοινικούδων, παρά την Κεντρική Εξέδρα Εκδηλώσεων το «Ανακυκλώψαρο».

Πρόκειται για μια καινοτόμο μεταλλική κατασκευή, μεγέθους τριών (πλάτος) επί δυόμιση (ύψος) μέτρων σε σχήμα ψαριού που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση γύρω από την ανακύκλωση πλαστικών, αφού το κοινό μπορεί να εναποθέσει μέσα στο «Ανακυκλώψαρο» πλαστικά μπουκάλια.

H Μεσόγειος Θάλασσα, το κέντρο μιας μοναδικής περιβαλλοντικής κληρονομιάς, είναι μία από τις θάλασσες με τα υψηλότερα ποσοστά πλαστικών στον πλανήτη. Τα πλαστικά αυτά αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τα θαλάσσια ζώα που τα εκλαμβάνουν σαν τροφή. Η ρύπανση των θαλασσών δυστυχώς έχει επιδεινωθεί με την πανδημία του Κορωνοϊού, που έχει οδηγήσει στην αύξηση της παραγωγής πλαστικών προϊόντων, όπως είναι χειρουργικές μάσκες, πλαστικά γάντια και άλλο προστατευτικό εξοπλισμό.

Ο Δήμος Λάρνακας και η Medochemie Ltd, με την εγκατάσταση του «Ανακυκλώψαρου» στην πλέον πολυσύχναστη παραλία των Φοινικούδων, στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανακύκλωση πλαστικών και στην ενεργό συμμετοχή των πολιτών στις συνολικές προσπάθειες που καταβάλλονται για προστασία του περιβάλλοντος και ειδικότερα του ευαίσθητου θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy