Ξεκίνησαν απολυμάνσεις στη Λευκωσία

Συνεργεία του Δήμου Λευκωσίας άρχισαν την απολύμανση των κεντρικών σημείων της πόλης, εργασία που θα συνεχίσουν σε τακτά διαστήματα.

Επίσης ο Δήμος Λευκωσίας μαζί με τους Δήμους Στροβόλου και Λακατάμειας έχουν αναθέσει σε εξειδικευμένη ιδιωτική εταιρεία τη διεξαγωγή εργασιών απολύμανσης του Γραμμικού Πάρκου Πεδιαίου σε όλο το μήκος του.

Σε σημερινή ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι για να μην επηρεαστεί η λειτουργία του Γραμμικού Πάρκου, οι εργασίες θα διεξάγονται τα μεσάνυχτα κατά τις πιο κάτω ημερομηνίες: 19/3/2020 -22/3/2020 – 25/3/2020 – 28/3/2020 – 31/3/2020 – 3/4/2020 – 6/4/2020- 9/4/2020 – 12/4/2020 και 15/4/2020.

Κατά τις απολυμαντικές εργασίες θα χρησιμοποιηθεί ειδικό και απόλυτα ασφαλές στον άνθρωπο, τα ζώα και τα πουλιά, απολυμαντικό παρασκεύασμα και ως εκ τούτου το Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου θα είναι απόλυτα ασφαλές για ρήση από τους δημότες.

Έναρξη λειτουργίας Κέντρου Αλληλεγγύης και Στήριξης Δημοτών

Στο μεταξύ, ο Δήμος Στροβόλου ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας Κέντρου Αλληλεγγύης και Στήριξης Δημοτών, το οποίο θα τεθεί στη διάθεση του κοινού, από την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2020, με στόχο την ενίσχυση των προσπαθειών του Κράτους, για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Κύπρο και επιδιώκοντας τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού και των ατόμων Τρίτης Ηλικίας.

Όπως ενημερώνει το Κέντρο θα λειτουργήσει στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου Στροβόλου, θα στελεχωθεί από προσωπικό του Δήμου και του Ιδρύματος «Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Στροβόλου» και θα έχει ως πρώτιστο στόχο την εξυπηρέτηση των ευπαθών ατόμων, μέσω της κατ’ οίκον διανομής φαρμάκων και τροφίμων για τις καθημερινές τους ανάγκες.

Ο Δήμος Στροβόλου σημειώνει ότι όσοι δημότες επιθυμούν να κάνουν χρήση της υπηρεσίας αυτής, μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικώς με το Κέντρο Αλληλεγγύης και Στήριξης Δημοτών, στον αριθμό 22 311534, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, τις ώρες 9:00-17:00 και το Σάββατο, τις ώρες 9:00-12:30.

Επιπρόσθετα, ανακοινώνει μέσω της κατ’ οίκον διανομής θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και το πρόγραμμα παροχής τροφίμων σε οικογένειες του Δήμου που διαθέτουν περιορισμένους οικονομικούς πόρους.

Λειτουργία Λαϊκής Αγοράς Δήμου Στροβόλου

Εξάλλου, ο Δήμος Στροβόλου πληροφορεί το κοινό ότι η Λαϊκή Αγορά Στροβόλου (που στεγάζεται στους χώρους στάθμευσης του Γ.Σ.Π.) συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία της.
Η Λαϊκή Αγορά θα είναι ανοιχτή αυτήν την Παρασκευή 20 Μαρτίου του 2020 και κάθε Παρασκευή από τις 5:30 π.μ. μέχρι τις 7:00 μ.μ.

Δεδομένης της κατάστασης με την πανδημία του κορωνοϊού, όσοι προσέρχονται στην Λαϊκή Αγορά Στροβόλου, καλούνται να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για αποφυγή της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy