27 Νοεμβρίου, 2019

Press Room

Ανοίγει ο δρόμος για σημαντικά έργα σε Νιγρίτα και Τερπνή – “Πράσινο φως” από την ΠΚΜ


Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση δύο μεγάλων και σημαντικών έργων στον Δήμο Βισαλτίας, μετά την θετική ψήφο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας,  στη σύναψη δύο προγραμματικών συμβάσεων με τον Δήμο και την Δ.Ε.Υ.Α Βισαλτίας.

Το πρώτο έργο αφορά στην «αποχέτευση ακαθάρτων και εκσυγχρονισμός-έκταση εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων για τους οικισμούς Νιγρίτας και Τερπνής». Το δεύτερο έργο αφορά στην διαμόρφωση της νησίδας στο κέντρο της Νιγρίτας.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το Θέμα: « Έγκριση τροποποίησης της 26/13-2-2017 (ΑΔΑ: 6ΒΣΞ7ΛΛ-ΕΡ2) απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που αφορά την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης του άρθρου 100 του Ν. 3852/2010 μεταξύ της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης, Άρδευσης Δήμου Βισαλτίας , του Δήμου Βισαλτίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την πράξη ¨Αποχέτευση ακαθάρτων και εκσυγχρονισμός- έκταση Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων(ΕΕΛ) 3 οικισμών Νιγρίτας και Τερπνής Δήμου Βισαλτίας» και το Θέμα: « Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης του άρθρου 100 του Ν. 3852/2010 μεταξύ του Δήμου Βισαλτίας και της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τo Έργο «Διαμόρφωση νησίδας στην Αθανασίου Αργυρού στη Δ.Κ. Νιγρίτας».

Μετά την εξέλιξη αυτή η Δημοτική αρχή Βισαλτίας θα μπορέσει μέσα στο επόμενο διάστημα να υλοποιήσει δύο πολύ σημαντικά έργα στη Νιγρίτα και στην Τερπνή. Αυτό της αποχέτευσης και αυτό της ανάπλασης της νησίδας που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης της Νιγρίτας, ανάμεσα στα εμπορικά καταστήματα και στα καταστήματα εστίασης. Το συγκεκριμένο έργο θα μπορούσε να οδηγήσει και στην πεζοδρόμηση αυτού του τμήματος της πλατείας, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα της πλειοψηφίας των κατοίκων.