15 Φεβρουαρίου, 2020

Βαΐα Βαΐδου

Σέρρες: Συνάντησαν το Μιχ. Χρυσοχοΐδη οι Αστυνομικοί των Σερρών


Σήμερα Σάββατο 15-02-2020, ο Πρόεδρος Αναστάσιος ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ και η Γενική Γραμματέας Ελπίδα ΖΑΓΟΡΑ εκπροσωπώντας την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών, συναντήθηκαν στη Βέροια με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟÏΔΗ στα πλαίσια επίσκεψης του στην περιοχή και σύσκεψης με Αξιωματικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας και λοιπούς φορείς του τόπου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναφερθήκαμε στην έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού, στα απαρχαιωμένα, κοστοβόρα και επικίνδυνα περιπολικά οχήματα, στην έλλειψη εξοπλισμού της διμοιρίας υποστήριξης και στην άμεση ανάγκη ανανέωσης του στόλου των οχημάτων. Επισημάναμε επίσης ότι πρέπει να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές ως προς την ορθολογικότερη και αποτελεσματικότερη κατανομή του αστυνομικού προσωπικού και τονίσαμε την αναγκαιότητα εποχιακής ενίσχυσης του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Προμαχώνα κατά τη θερινή περίοδο με αποσπάσεις από έτερες Διευθύνσεις Αστυνομίας λόγω της ραγδαίας αύξησης αφίξεων και εισόδου-εξοδου στη Χώρα μας τουριστών και οχημάτων.
Ο κ. Υπουργός κατανόησε πλήρως όσα του αναφέρθηκαν, δήλωσε ότι γνωρίζει το πρόβλημα της έλλειψης οχημάτων και λοιπών ειδών τονίζοντας ότι έχει δώσει σαφείς εντολές στη Φυσική Ηγεσία για άμεση εκμετάλλευση των πλήρως λειτουργικών κατασχεμένων από την Ελληνική Αστυνομία οχημάτων και άμεση διάθεση αυτών στις Υπηρεσίες της, αναφέροντας επίσης ότι έως το τέλος Μαΐου 2020 θα δοθούν και έγχρωμα περιπολικά οχήματα σε όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόσθεσε επίσης ότι με τις προσλήψεις συνοριακών φυλάκων σε Έβρο και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης οι οποίες θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Μαΐου 2020, θα σταματήσουν οι αποσπάσεις αστυνομικού προσωπικού σε αυτές τις περιοχές. Τόνισε επίσης ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό και βελτίωση των συνθηκών εργασίας της Ελληνικής Αστυνομίας, ζητώντας τη συνδρομή και αρωγή του συνδικαλιστικού μας κινήματος προς αυτήν την κατεύθυνση.
Στον κ. Υπουργό δωρίσαμε ένα αγαλματίδιο του Λέοντα της Αμφίπολης, έμβλημα της Ένωσης μας, προσκαλώντας στην πόλη μας και τον Νομό μας για να γνωρίσει από κοντά τα προβλήματα των υπηρεσιών της Δ.Α. Σερρών, υποσχόμενος ότι θα το πράξει στο εγγύς μέλλον.