Εφυγε από τη ζωή ο μουσικός Κώστας Γκανιάτσος

Ο μουσικός της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, Κώστας Γκανιάτσος, σύζυγος της τραγουδίστριας Γιώτας Γκανιάτσου έφυγε από τη ζωή. Ο Κώστας Γκανιάτσος, γεννήθηκε στη Σεργούλα Φωκίδας και έκανε τα πρώτα του βήματα στο σαντούρι, ακολουθώντας τον πατέρα του Ανδρέα, που έπαιζε βιολί. 

PACIFIC-SUN

Αργότερα, παντρεύτηκε την τραγουδίστρια Γιώτα Γκανιάτσου, από την Ελαία Φωκίδας με την οποία, συμμετείχαν σε μουσικά σχήματα σε Φωκίδα και Αιτωλοακαρνανία. Το 1960, μετοίκισαν στην Αθήνα, όπου αρχικά, πραγματοποίησαν εμφανίσεις στα νυχτερινά κέντρα της εποχής. Στη συνέχεια, άνοιξαν και το δικό τους, την «Ιτιά», από το οποίο πέρασαν δεκάδες γνωστά ονόματα.

Ο Κώστας Γκανιάτσος ήταν κουμπάρος με τον τραγουδιστή Γιάννη Κωνσταντίνου, τον γιο του οποίου, Θωμά Κωνσταντίνου και βάπτισαν. Ο Θωμάς Κωνσταντίνου είναι σήμερα μέλος του συγκροτήματος ΤΑΚΙΜ.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ο Κώστας Γκανιάτσος και η σύζυγός του, αποφάσισαν να επιστρέψουν πίσω στον τόπο τους, στο χωριό Παραλία Σεργούλας Δωρίδας, και έκτοτε έκαναν εμφανίσεις σε πανηγύρια της περιφέρειας.

Η κηδεία του Κώστα Γκανιάτσου θα τελεστεί αύριο, στις 12:00 το μεσημέρι στο χωριό Σεργούλα Φωκίδας.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής