Για δεύτερη χρονιά βραβεύτηκε ο Δήμος Άνδρου στα «Greek Green Awards»

Βραβείο στην κατηγορία «Αστική Βιωσιμότητα ΙΙ» για την «Εξοικονόμηση Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά» απέσπασε ο Δήμος Άνδρου, στο πλαίσιο της απονομής των «Greek Green Awards 2019» με θέμα «Βέλτιστες Πρακτικές Οργανισμών και Φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία».

PACIFIC-SUN

Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Άνδρου Θεοδόσης Σουσούδης την Παρασκευή, πρώτη ημέρα της έκθεσης «Verde Tec», σε ειδική εκδήλωση, στην οποία το «παρών» έδωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, βουλευτές και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Σούσουδης ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Είμαι υπερήφανος και χαρούμενος για αυτήν την τιμητική διάκριση και θέλω να επαναλάβω ότι για εμάς είναι χρέος και ευθύνη να συνεχίσουμε και να εμπλουτίσουμε τις δράσεις μας με σεβασμό στο περιβάλλον και κύρια φροντίδα μας την προστασία και διατήρησή του για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας. Τέλος, θεωρώ ότι στην προσπάθεια αυτή, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα οι Δήμοι, θα πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο στις εξελίξεις».

Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω ανάπτυξης πολιτικών προστασίας του και ευαισθητοποίησης των πολιτών στο θέμα αυτό. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι ο Δήμος Άνδρου είχε βραβευτεί στην κατηγορία «προστασία περιβάλλοντος-προστατευόμενες περιοχές». Ο Δήμος Άνδρου συνεχίζει τις προσπάθειες του για πρωτοποριακά έργα ενσωμάτωσης ΑΠΕ και ηλεκτροκίνησης, έχοντας ως χρέος την εκτίμηση των τοπικών αναγκών και την εμπλοκή των τοπικών συμφερόντων στον σχεδιασμό των έργων.

Σήμερα, Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019, δεύτερη ημέρα της έκθεσης «Verde Tec», εκπροσωπώντας τον Δήμο Άνδρου, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και υπεύθυνη Πράξης του Έργου κα Αθηνά Τσατσομοίρου, παρουσίασε εισήγηση με θέμα «Επιδεικτικές παρεμβάσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο νησί της Άνδρου».

Η κα Τσατσομοίρου αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που πραγματοποιείται στην Άνδρο και στα οφέλη από αυτό το ευρωπαϊκό πρόγραμμα, μέσω του οποίου εμβαθύναμε στα περιβαλλοντικά προβλήματα και εμπλουτίσαμε τις γνώσεις μας για την ουσιαστική αντιμετώπιση τους.

Η 3η Διεθνής Έκθεση «Verde-Tec» πραγματοποιείται το τριήμερο από τις 15 έως τις 17 Φεβρουαρίου 2019, στο εκθεσιακό κέντρο ΜΕC της Παιανίας υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, της ΚΕΔΕ και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, μέλη δημοτικών συμβουλίων, υπηρεσιακοί παράγοντες της Τοπικής και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης συμμετέχουν ενεργά στο συνεδριακό πρόγραμμα του «Verde-Tec Forum».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής