Στα «κάγκελα» οι κάτοικοι για το εργοτάξιο στα γήπεδα Γρηγορίου στην Πετρούπολη

Την έντονη δυσαρέσκεια των κατοίκων του Δήμου Πετρούπολης έχει προκαλέσει η διέλευση βαρέων οχημάτων μέσα από την πόλη, καθώς και οι χωματουργικές εργασίες που πραγματοποιούνται στα γήπεδα Γρηγορίου.

PACIFIC-SUN

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων ο χώρος που είχε παραχωρηθεί από το δασαρχείο στον Δήμο Πετρούπολης για τη δημιουργία αθλητικών χώρων, πριν από περίπου τρεις μήνες απέκτησε περίφραξη και πρόσφατα γέμισε με μπάζα και δομικά υλικά, τα οποία μετέφεραν στο σημείο βαρέα οχήματα.

Οι κάτοικοι με συνεχείς αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα ζητούσαν απαντήσεις για την κυκλοφοριακή συμφόρηση που δημιουργούν τα φορτηγά, καθώς και για τις εργασίες με «σπαστήρα» δίπλα ακριβώς από τους αθλητικούς χώρους, όλες όμως οι προσπάθειές τους ήταν άκαρπες για ενημέρωση.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Πετρούπολης, Νικόλαος Μαλαθρίτης σε επικοινωνία που είχαμε μεταξύ άλλων ανέφερε ότι πρόκειται για έναν αφύλακτο χώρο, ο οποίος έχει παραχωρηθεί από το δασαρχείο στον Δήμο Πετρούπολης και μέχρι πρόσφατα κάτοικοι είχαν εναποθέσει μικρό όγκο μπαζών.

Αναφορικά με τις χωματουργικές εργασίες που εκτελούνται έως και σήμερα στον χώρο, υποστήριξε ότι γίνονται, ύστερα από συνεννόηση με την ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει τα έργα οδοποιίας στην οδό Ελαιών και εντός της ημέρας θα απομακρυνθούν από το σημείο.

Σε ερώτηση αν υπήρχε άδεια για περίφραξη και χωματουργικές εργασίες, όπως η λειτουργία «σπαστήρα», ο κ. Μαλαθρίτης δήλωσε άγνοια, λέγοντας χαρακτηριστικά: «δεν γνωρίζω αν έχει εκδώσει τέτοια άδεια η εταιρεία». Ωστόσο πρόσθεσε ότι το υλικό που θα προκύψει, θα χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση δασικών δρόμων που ανήκουν στον Δήμο Πετρούπολης. Ερωτώμενος αν υπάρχει πρόβλεψη για τη μελλοντική χρήση του χώρου, ήταν αρνητικός.

Σε επικοινωνία με το Δασαρχείο Αιγάλεω, η υπάλληλος που απάντησε στο τηλέφωνο δεν γνώριζε για το θέμα και μας παρέπεμψε να επικοινωνήσουμε εκ νέου μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Σοφία Λευθεριώτου που μας ενημέρωσε για το θέμα δήλωσε σχετικά: «Οι κάτοικοι της Πετρούπολης τα τελευταία χρόνια πρώτα ζουν και μετά ενημερώνονται από τη δημοτική αρχή για όσα συμβαίνουν στην πόλη. Τα ερωτήματα για τις εργασίες στα γήπεδα Γρηγορίου είναι πολλά, όπως και τα έργα δεκαετιών που τα τελευταία χρόνια ψυχοραγούν».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

1 σχόλιο

  1. χαιρετίζω το άρθρο, και συμφωνώ. Πρέπει άμεσα να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη παρανομία. Εχω να συμπληρώσω και να παρατηρήσω κάτι.
    1. ο Δήμος ψεύδεται, το υλικό που επεξεργάζονται οι 2 και όχι 1, αυτοκινούμενοι σπαστήρες, 3Α, μεταφέρεται στα Άνω Λιόσια, (20ή στάση Λεωφ. Φυλής), εκτός Πετρούπολης. Για έργα άλλων δήμων. Προορίζουν για χωματερή τον αθλητικό χώρο Αγίας Τριάδας…
    2. Παρακαλώ να διορθώσετε την ονομασία. Δεν υπαρχει ιδιωτικό γήπεδο κάποιου πρώην λατόμου, αλλά η επίσημη επωνυμία των εγκαταστάσεων είναι “ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ”. Μη μας ξυπνάτε μνήμες άσχημες.

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής