Φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης καλλιεργούσαν δραπέτες στο Τρίκορφο Φωκίδας (VIDEO)

Στο Τρίκορφο Φωκίδας εντοπίστηκαν οι δύο δραπέτες του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, να εκτελούν «χρέη» καλλιεργητών, σε μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

PACIFIC-SUN

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, εντοπίστηκαν προχθές το πρωί δύο αλλοδαποί, ηλικίας 33 και 31 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι επιτηρούσαν το χώρο της φυτείας και έφεραν επάνω τους ιδιαίτερα βαρύ οπλισμό. Μετά από δυναμική επέμβαση, κατά την οποία οι δράστες προέβαλαν σθεναρή αντίσταση, οι αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν, χωρίς να τους αφήσουν περιθώριο χρήσης των όπλων τους.

Από τη φυτεία εκριζώθηκαν συνολικά 837 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως και 2,50 μέτρων, ενώ επίσης κατασχέθηκαν 2 σάκοι που περιείχαν 6 κιλά και 640 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, όπως επίσης κινητά τηλέφωνα, διάφορα τρόφιμα και αντικείμενα χρήσης και επιβίωσης των καλλιεργητών.

Συγκεκριμένα από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν πολεμικό τυφέκιο, τύπου Kalashnikov, με 28 φυσίγγια στην γεμιστήρα του, 2 πιστόλια, με 14 και 9 φυσίγγια στις γεμιστήρες τους, καθώς και 2 χειροβομβίδες.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα, οι δύο συλληφθέντες ήταν δραπέτες φυλακών. Αναλυτικότερα είχαν δραπετεύσει στις 16 Ιουλίου, από το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου, ενώ οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Δείτε το video

Δείτε τις φωτογραφίες

 

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής