Συλλήψεις για φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης σε Φθιώτιδα και Φωκίδα

Πολυμελής εγκληματική οργάνωση, με πεδίο δράσης την οργανωμένη καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και τη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών, σε περιοχές της Φωκίδας και της Φθιώτιδας εξαρθρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.

PACIFIC-SUN

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν συνολικά έξι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το «αρχηγικό» της μέλος, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τέσσερα ακόμη μέλη της.

Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 43, 39 και 26 ετών, καθώς και τρεις Έλληνες, ηλικίας 62, 55 και 46 ετών. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν τέσσερα ακόμη μέλη της, εκ των οποίων τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 42, 36 και 31 ετών, καθώς και ένας 35χρονος Έλληνας. Κατά τη διάρκεια των χθεσινών ερευνών, συνελήφθη ένας ακόμη 25χρονος αλλοδαπός, ο οποίος δεν αποτελεί μέλος της εγκληματικής οργάνωσης και κατηγορείται για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η εγκληματική οργάνωση, ηγετικό μέλος της οποίας ήταν ο 43χρονος, διέθετε ιεραρχική δομή και συγκρότηση, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους. Σκοπός της ήταν, αφενός μεν η συστηματική καλλιέργεια μεγάλου αριθμού δενδρυλλίων κάνναβης, σε απομακρυσμένες και δύσβατες ορεινές περιοχές των Νομών Φθιώτιδας και Φωκίδας, αφετέρου δε η συγκομιδή της παραγόμενης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης και η περεταίρω εμπορία της, είτε σε άλλους διακινητές, είτε απευθείας σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής επιχείρησης, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 208 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως και 1,5 μέτρων, από δύο φυτείες περιοχών του Αθανάσιου Διάκου και του Πανουργιά Φωκίδας. Όπως διαπιστώθηκε, οι φυτείες εκτείνονταν σε εκχερσωμένες και μη περιφραγμένες εκτάσεις, αποτελούμενη η πρώτη από 158 δενδρύλλια κάνναβης και η δεύτερη από 50 δενδρύλλια κάνναβης.

Επίσης, η φυτεία με 700 δενδρύλλια κάνναβης, που εκριζώθηκαν την 2 Ιουλίου σε ορεινή, δύσβατη και απόκρημνη περιοχή της Καρυάς Καμένων Βούρλων Φθιώτιδας, καλλιεργούταν ομοίως από μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Τα μέλη της, τα οποία για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις, χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη φρασεολογία – κώδικα επικοινωνίας, είχαν διακριτούς ρόλους (διακίνησης, καλλιέργειας, μεταφοράς και απόκρυψης των ναρκωτικών), ενώ αποκόμιζαν σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Υπολογίζεται ότι από τις προαναφερόμενες τρεις φυτείες, θα συγκομίζονταν τουλάχιστον 410 κιλά αποξηραμένης ακατέργαστης κάνναβης, με το παράνομο οικονομικό όφελος από την πώληση των ναρκωτικών, να προσδιορίζεται ότι θα υπερέβαινε το 1.000.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, διενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες σε οικίες, αποθηκευτικούς χώρους (καβάτζες) και οχήματα των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6 κιλά και 329,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 6 ζυγαριές ακριβείας, πολεμικό τυφέκιο και 5 κυνηγετικά όπλα, 3 φορητοί ασύρματοι, 41 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, καθώς και το συνολικό χρηματικό ποσό των 7.045 ευρώ, προερχόμενο από την διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Δείτε τις φωτογραφίες

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής